Navă a poliţiei române de frontieră, în misiune în Marea Mediterană

Navă a poliţiei române de frontieră, în misiune în Marea Mediterană

Nava maritimă de supraveghere a Poliţiei de Forontieră Române, "Ştefan cel Mare" a plecat în jurul orei 16.00, spre Marea Mediterană, unde va participa la operaţiunea comună "Poseidon 2011". Operaţiunea organizată sub egida Agenţiei de administrare a frontierelor vizează contracararea fenomenului migraţiei ilegale în Mediterană, cauzat în special de conflictele armate din Libia.

Operaţiunea "Poseidon 2011" este organizată la fontierele maritime externe ale UE. Astfel, cei 25 de poliţişti de frontieră de pe nava "Ştefan cel Mare" vor executa misiuni de patrulare, cercetare, căutare şi salvare alături de celelalte state membre UE la frontiera maritimă a Greciei. Principalul obiectiv al operaţiunii "Poseidon" este acela de a contracara fenomenul de migraţie ilegală la frontiera externă a UE.

"Este vorba despre persoanele care, din cauza unor conflicte zonale, aleg să părăsească ţările din nordul Africii în mod ilegal, pe cale maritimă", susţine comisarul şef Adrian Burcea, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Pe de altă parte, România va contribui la misiunea NATO din Marea Mediterană de impunere a embargoului asupra Libiei cu Fregata "Regele Ferdinand". 

Ne puteți urmări și pe Google News