Într-o atmosferă descurajantă, fără perspectivă și entuziasm, naționala României evoluează, în această seară, de la ora 21.45 (în direct la TVR 1), pe „Arena Națională”, contra Armeniei.

Locul 2 nu are asigurată prezența la baraj

Întâlnirea contează pentru Grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial, etapa a 7-a. Este doar o chestiune de timp până când „tricolorii” vor bifa matematic ratarea turneului final din Rusia, pentru că șansele de calificare sunt de domeniul SF-ului. Clasamentul arată astfel: 1. Polonia (16 puncte), 2. Muntenegru (10p), 3. Danemarca (10p), 4. România (6p), 5. Armenia (6p), 6. Kazahstan (2p). Sunt șanse foarte mari ca naționala care va ocupa locul secund în această grupă să nu prindă un loc la baraj, din cauză că va avea un punctaj mai slab decât ocupantele locului al doilea din celelalte opt grupe.

18.000 de bilete vândute

Așa că „tricolorii” mai au „5% șanse de calificare”, după cum realist a afirmat portarul Ciprian Tătărușanu. Nici Christoph Daum nu mai așteaptă mare lucru de la această campanie și interesant este faptul că, în această săptămână, el a dezvăluit ce planuri are pe termen lung. Neamțul nu va demisiona la finalul preliminariilor și vrea să califice prima reprezentativă la Euro 2020. Sunt însă șanse mici ca Daum să mai continue pe banca naționalei din toamnă, el urmând să fie pus pe liber de oficialii FRF. Surprinzător, până ieri se vânduseră aproximativ 18.000 de bilete pentru întâlnirea cu Armenia, iar organizatorii se așteaptă ca, diseară, 30.000 de suporteri să-i susțină pe „tricolori”.

De armeni se leagă singura victorie a României cu Daum pe banca tehnică. În tur, „tricolorii” s-au impus categoric, cu 5-0, în deplasare. Tot în această seară, în Grupa E, Kazahstan primește vizita Muntenegrului, iar Danemarca evoluează pe teren propriu cu Polonia. Luni, la data de 4 septembrie, România va evolua în deplasare, contra Muntenegrului