Dacă România se clasează pe locul 9 în Olanda, elevii lui Istvan Kovacs vor ajunge la turneul preolimpic de la Edmonton (1-8 aprilie). Cea mai bună clasare a tricolorilor la Europene a fost locul 4, cucerit în 2006, la Belgrad.

La Eindhoven, România face parte din Grupa B, alături de Serbia, Germania, Croaţia, Muntenegru şi Spania. Adversarii tricolorilor sunt numai unul şi unul. Serbia e vicecampioana mondială în 2011, Germania a încheiat pe locul 6 la ediţia Europenelor din 2010, turneu câştigat de Croaţia. Muntenegru are un titlu european cucerit în 2008, în timp ce Spania e o prezenţă constantă în sferturile de finală ale competiţiilor majore.
România – Croaţia 7-10
Croaţia îşi menţine avantajul la trei goluri. Georgescu, de două ori, şi Matei au punctat pentru tricolori.
Ghiban a egalat la 2 în startul sfertului secund, însă croaţii s-au desprins imediat la două goluri. Buşilă a punctat şi el, însă ex-iugoslavul Boskovici e de neoprit azi. A marcat de trei ori pentru croaţi.
După o primă repriză dominată de croaţi, România e condusă cu 2-1. Singurul gol al tricolorilor a fost marcat de Iosep, în finalul timpului regulamentar de joc.