Nati Meir, de la tribunal, direct la spital

Nati Meir, de la tribunal, direct la spital

Nati Meir a ajuns la spital în această dimineaţă, după ce i s-a făcut rău în sala de judecată. Fostul deputat PRM a suferit, pe 11 ianuarie, un atac cerebral şi a fost transportat de urgenţă cu o ambulanţă de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi la Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

Nati Meir, arestat preventiv pe 28 aprilie 2010 pentru trafic de influenţă, suferă de probleme cardiace. În octombrie 2010, Nati Meir ar fi încercat să se sinucidă.

Meir, condamnat la 7 ani de închisoare, este acuzat de trafic de influență în formă simplă, respectiv trafic de influență în formă continuată. Şi fiul său, Or Meir, de numai 19 ani, este arestat la Galaţi, în acelaşi dosar. Or Meir a fost reţinut în urma unui flagrant, pe 22 aprilie 2010.

Cu acea ocazie, băiatul lui fostului deputat PRM a primit 20.000 de euro, bani trimişi de un deţinut din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță din Galați pentru ca tatăl său să intervină pe lângă judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a-i înlesni eliberarea. Se pare că Nati Meir şi fiul său ar fi primit bani de la mai multe persoane încarcerate la Galaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

În aprilie 2010, după arestarea lui Nati Meir, Tribunalul din Galaţi a publicat un comunicat de presă în care se preciza că "prima faptă constă în pretinderea sumei de 50.000 de euro de la martora denunțătoare Crăiță Georgeta, care este trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, cu scopul de a determina judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție să revoce măsura arestării preventive dispusă față de făptuitoare, astfel încât aceasta să fie judecată în stare de libertate. Cea de-a doua faptă constă în pretinderea de la Crăiță Georgeta și de la alte patru persoane, respectiv Roșca Iulian, Alexandru Nicu, Gheorghe Dan Valentin și Crăiță Jamal, în total suma de 65.000 de euro, cu scopul de a interveni la judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a obține condamnarea unora dintre aceștia la o pedeapsă de suspendare a executării, respectiv pentru Roșca Iulian și Crăiță Jamal, iar pe Crăiță Georgeta, Alexandru Nicu și Gheorghe Dan Valentin să-i judece în stare de libertate".