Naşterea prin hipnoză

Naşterea prin hipnoză

Revista presei.

Jurnalul Naţional

Naşterea prin hipnoză

De la un ritm de 1 cm pe oră dilataţie cervicală se poate ajunge la 1 cm la 10 minute. De la un grad de durere notat cu 9, se poate ajunge la unul notat cu 2. Naşterea prin hipnoză dezleagă misterul durerii, anihilează spaima şi întăreşte convingerea că celebrele "chinuri ale facerii" se transformă treptat în mituri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fără pendulul clasic care să ţi se legene în faţa ochilor, fără somn profund, fără teama de a nu mai ieşi din transă, doar câteva femei românce se lasă în grija hipnoterapeutului, încredinţându-i venirea copiilor lor pe lume. Celelalte încă îşi mai fac semnul crucii când aud grozăvia cum că durerea dispare, iar copilul vine pe lume fără anestezie şi fără urlete. "Interesant, dar oare e posibil?","Nu cred că mi-ar plăcea să nasc aşa", "Mie îmi sună cam ciudat. Chiar aşa, în ce maternităţi se naşte în felul ăsta? Din câte ştiu io, medicii români nu prea sunt deschişi la astfel de practici", "Mie nu mi-ar plăcea aşa ceva... Dumnezeu a dat aceste dureri, mai mari sau mai mici, asta e.... Tre' să suportăm".

Libertatea

"Criza este o oportunitate uriaşă" Vicepreşedintele Rompetrol Eric Kish a declarat că actuala criză economică este o oportunitate uriaşă pentru că ies la suprafaţă toate disfuncţionalităţile care nu mai pot fi ascunse.

"La Rompetrol, de zece ani suntem într-o criză continuă. Dacă nu este criză, ţi-o faci singur pentru că trebuie să scazi nivelul apei ca să iasă pietrele la suprafaţă. Altfel, nu le vezi", a declarat Kish care a afirmat că pierderea locului de muncă poate însemna o oportunitate uriaşă pentru angajat.

Adevărul

Ceauşescu, un comunist cu sceptru

Dictatorul a dispus scoaterea din Muzeul Naţional a buzduganului care aparţinea lui Ferdinand I pentru a-l copia. „Era o zi de istorie, o zi pentru istorie“, spunea „Scînteia“ despre ziua când Nicolae Ceauşescu a devenit preşedinte - 28 martie 1974.

Martie era o lună specială pentru Ceauşescu şi, de aceea, figura cu roşu aprins în calendarul cultului personalităţii. În 22 martie 1965, Nicolae Ceauşescu îşi începea cei 24 de ani de dictatură. Atunci a devenit secretar general al Partidului Muncitoresc Român, a schimbat numele formaţiunii în Partidul Comunist Român, iar Republica România a devenit, din Populară, Socialistă. Cotidianul

11 politicieni grei în insectarul lui Popoviciu

Scandalul de la „Doi şi-un sfert“ devoalează o lungă listă de politicieni care au contribuit, într-un fel sau altul, la ridicarea imperiului economic al lui Puiu Popoviciu. Numele lui Traian Băsescu a apărut de două ori în povestea Popoviciu - DGIPI: o dată ca primar şi a doua oară în afirmaţia unui inculpat consemnată de DNA.

Crin Antonescu, Radu Vasile, Alexandru Athanasiu, Decebal Traian Remeş şi Laszlo Borbely au semnat, în 1999, hotărâri de guvern în urma cărora Ştrandul Tineretului a ajuns pe mâinile lui Puiu Popoviciu (foto stânga), unde acesta a vrut să dezvolte un proiect imobiliar. Traian Băsescu şi Adriean Videanu au aprobat şi au pus în operă, ca primari generali ai Capitalei, realizarea pe bani publici a aleilor şi utilităţilor la proiectul imobiliar Băneasa. Călin Popescu Tăriceanu, Tudor Chiuariu, Zsolt Nagy şi Varujan Vosganian au semnat hotărâri de guvern pentru facilitarea unui alt proiect imobiliar în care e implicat Puiu Popoviciu alături de Poşta Română. România Liberă

Campanie electorala pe seama Romaniei Campania electorala din Republica Moldova, aflata pe ultima suta de metri, coincide cu inmultirea incidentelor care afecteaza cetateni romani.

Oficiali de la CJ Iasi si CJ Vaslui au fost impiedicati sa intre in tara vecina, desi participau la un eveniment legat de Uniunea Europeana.Interdictia de intrare in Republica Moldova intervine la numai doua zile dupa ce alti doi cetateni romani au fost arestati, interogati cu pistolul pe masa si expulzati din Republica Moldova.

Ziua

Geoana si Iliescu sunt la cutite

Seful PSD a decis sa-i faca viata amara presedintelui de onoare al partidului.

Presedintele social-democrat s-a decis sa reactioneze de fiecare data cand Ion Iliescu il ataca sau exprima pozitii prin care-i sustine contracandidatii pentru diferite functii, ne-au declarat surse din conducerea PSD. "A trecut de epoca cand era facut prostanac si tacea din gura", au afirmat sursele citate. Ultimul conflict dintre cei doi a fost declansat dupa ce liderul pesedistilor a decis sa apeleze la serviciile de consultanta ale firmei lui Cozmin Gusa, iar Lavinia Sandru a fost propusa pentru a fi prezenta pe listele pentru europarlamentare. Raspunsul lui Iliescu a fost transant: "ori eu, ori ei".