„Se pare că, aseară, Emil Boc s-ar fi întâlnit cu un profesor care a rămas fără slujbă pentru că şcoala la care lucra s-a închis. Emil Boc i-ar fi spus: „Lasă, ai o meserie extraordinară! Şi eu, dacă n-aş fi prim-ministru, aş trăi din învăţământ”. La care profesorul i-a răspuns: „Dacă nu ai fi prim-ministru, şi eu aş trăi din învăţământ” „, a relatat Năstase obţinând aplauzele şi hohote îndelungate din partea audienţei.

„Einstein spunea că există o diferenţă între prostie şi geniu: geniul are limite. Guvernul Boc n-are limite”, a continuat Năstase spre deliciul „poporului PSD”.

Fostul premier a evidenţiat prin cateva date statistice care era starea economiei atunci când s-a încheiat guvernarea Năstase făcând o comparaţie cu actuala guvernare. Apoi a subliniat că PSD a avut cea mai bună guvernare tot printr-o anecdotă „O anecdotă rusească sună aşa: Ce este comunismul? Drumul cel mai lung de la capitalism la capitalism. Dacă ar fi să ne întrebăm şi noi acum ce este dreapta în România, am avea următorul răspuns: un drum lung şi sinuos de la o guvernare eficientă a PSD la o altă guvernare eficientă a PSD”, a spus Năstase.

Fostul premier şi-a început discursul cu o ironie la adresa lungului discurs ţinut de Victor Ponta. „Nici Fidel Castro nu ar fi reuşit să ţină un discurs atât de lung”, a spus Năstase cu trimitere la simpatia lui Victor Ponta pentru revoluţia cubaneză condusă de Fidel castro şi Che Guevara. „Mi-am pregătit şi eu un discurs. Are vreo 300 de pagini”, a continuat Năstase arătând spre programul de guvernare al PSD a cărui elaborare a coordonat-o.

Năstase a avut însă un discurs scurt. Asta şi pentru că Victor Ponta, în discursul său, a prezentat o mare parte dintre soluţiile propuse de PSD în programul de guvernare. Program pe care ar fi trebuit să-l prezinte Adrian Năstase.
Articole similare:

  • Victor Ponta: „Duşmanul are un chip şi un nume: Traian Băsescu”
  • Năstase îl propune pe Ponta premier
  • Preşedintele PSD ales de „poporul PSD”
  • Sindicaliştii vor guvern PSD