Evenimentul Zilei > Actualitate > Năstase: Am rămas obsesia lui Băsescu
Năstase: Am rămas obsesia lui Băsescu

Năstase: Am rămas obsesia lui Băsescu

Adrian Năstase îşi arată convingerea, într-o postare pe blog, că a rămas singura "obsesie" a preşedintelui Traian Băsescu. Liderul PSD mărturiseşte că a ajuns la această concluzie după ce a citit în presă replicile dintre şeful statului şi Victor Ponta, la consultările de marţi seară.

Atunci, Băsescu l-a întrebat pe liderul PSD dacă nu-l însoţeşte la întrunire şi Adrian Năstase. Ponta a răspuns că mnu şi că îl va lua data viitoare. "Luaţi-l domnule Ponta, că doar sunteţi procuror"i-a răspuns Năstase, făcând aluzie la problemele judiciare al fostului premier. Năstase îi dă replica preşedintelui pe blog şi scrie că prin replicile date lui Ponta, şeful statului confirmă că se adlă în spatele dosarelor sale, instrumentate politic.

"Ceea ce este mai grav, prin referirea la «procurorul» care ar fi trebuit să mă «ia», Băsescu confirmă încă o dată faptul că dosarele mele sunt politice şi sunt pornite de el. Asta a fost intenţia lui, de la început, şi, de aceea a încercat să folosească în acest scop un procuror ceauşist – Monica Macovei – şi un procuror obedient, la DNA, Daniel Morar. Pentru că nu poate să-şi ţină gura, Băsescu a devoalat, de fapt, ce a încercat în aceşti ani. Trist… Ăsta e şeful statului român. Cel care vrea «să înceapă modernizarea statului»", scrie Năstase. 

"Băsescu nu e bolnav cu ficatul, alta e problema"

El critică faptul că preşedintele jigneşte partidele politice, punându-le alături de dezertorii pe care i-a încurajat să le părăsească."Unii spun că Băsescu e bolnav cu ficatul. Nu cred că acolo e problemă. Din păcate, problemele lui generează probleme pentru toţi românii care încă mai stau în ţară. Pentru că mulţi au plecat deja. Şi se pregătesc şi alţii să le urmeze exemplul. Şi nu neapărat din motive economice…", susţine Adrian Năstase, convins că a rămas obsesia lui Traian Băsescu.

"Mă aşteptăm să văd subtilităţi constituţionale sau viziuni interesante din partea preşedintelui cu privire la noua Constituţie. Că doar de aceea a convocat întâlnirea şi a stabilit termenii. (…) Băsescu nu e deloc preocupat de Constituţie. Pare că nu îl interesează foarte mult nici temele sociale sau economice, care împing sindicatele la proteste. Singura lui obsesie rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase. Faptul că a făcut referiri la mine, chiar şi într-un moment în care se discută cu totul altceva, dovedeşte că Băsescu are, în continuare, o obsesie politică", scrie fostul premier.

Şeful statului, "expert în perdele de fum"

Năstase consideră că Băsescu lansează atacuri pentru a-şi acoperi de fapt problemele mai grave. "Se gândeşte mereu să creeze perdele de fum pentru a-şi acoperi propriile probleme. Relaţia sa cu justiţia a fost mereu complicată. Şi când fugea de rezultatele controalelor făcute la Primărie. Sau de rezultatele anchetelor Curţii de Conturi. Sau, pur şi simplu, de procurori, încercând să se acopere cu diverse forme de imunitate. Mai întâi, parlamentară (celor care vor replica spunând că şi-a dat demisia din funcţia de parlamentar, le aduc aminte că a fost doar un gest de imagine, legat nu de flotă ci de casa cu 7 camere obţinută fără a avea dreptul, după cum se arată în Raportul Comisiei de anchetă privind locuinţele), iar apoi prezidenţială. Imunitatea îi e atât de dragă, încât a făcut orice (chiar şi – se spune – fraude în alegeri) pentru a o păstra", mai susţine Adrian Năstase.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: