Năşiţi staţiile de metrou

Năşiţi staţiile de metrou

Metrorex vrea să-şi plimbe trenurile prin staţii cu rezonanţe actuale, aşa că face un fel de colectă de idei pentru nume ancorate în realităţile cotidiene.

De luna viitoare, aşadar, să nu vă surprindă dacă auziţi cum vă anunţă mecanicul de tren că urmează staţia „Shopping la Cora” în loc de „Armata Poporului”, „Autogara oltenilor” în loc de „Industriilor” sau „La fetiţe” în loc de „Linia de centură”.

„Avem cel puţin zece staţii ale căror nume nu mai înseamnă nimic pentru vremurile pe care le trăim. La IMGB, Policolor, Semănătoarea, de exemplu, s-au demolat fostele fabrici, care dădeau numele acestor staţii. Altele sunt reperele acum, e normal ca şi denumirile staţiilor să reflecte ceea ce e la suprafaţă”, a explicat demersul directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte. El spune că bucureştenii, dar nu numai, care au idei despre cum s-ar putea redenumi staţiile, sunt aşteptaţi să-şi trimită propunerile pe adresa de email contact@metrorex.ro.

Staţiile ale căror nume vechi vor muri în următoarele zece zile sunt: Semănătoarea, Armata Poporului, Industriilor, Timpuri Noi, Apărătorii Patriei, IMGB, Depoul IMGB, Laromet, Linia de Centură şi Policolor. Semnificaţia numelor propuse trebuie să fie legată de zonele în care se află staţiile de metrou respective.

Ne puteți urmări și pe Google News