Evenimentul Zilei > International > Imagini INCREDIBILE transmise de NASA cu cel mai AŞTEPTAT fenomen. Nu s-a mai produs de 150 de ani!
Imagini INCREDIBILE transmise de NASA cu cel mai AŞTEPTAT fenomen. Nu s-a mai produs de 150 de ani!

Imagini INCREDIBILE transmise de NASA cu cel mai AŞTEPTAT fenomen. Nu s-a mai produs de 150 de ani!

Un fenomen rar se va produce miercuri. NASA va transmite imagini live video cu Super Luna albastră sângerie, un fenomen astronomic ce nu s-a mai produs de 150 de ani.

Pe 31 ianuarie se va produce faza de Lună Plină, pentru a doua oară în această lună. Tot miercuri se va produce o eclipsă totală de Lună care din păcate nu va putea fi observată din România. În schimb se va putea observa doar ultima parte a eclipsei, când aceasta va ieși din penumbră.

Eclipsa totală de lună din 31 ianuarie se produce în momentul unei luni pline „albastre”, atunci când satelitul natural va fi mai aproape de Pământ. Aceasta va produce ceea ce astronomii numesc „super Luna albastră sângerie”, un eveniment astronpomic foarte rar, informează Libertatea.

„Vom putea vedea, în timpul eclipsei, reflexiile pe suprafaţa lunară ale tuturor răsăriturilor şi apusurilor de Soare de pe Terra”, a explicat Sarah Noble, cercetătoare la NASA. Acest fenomen rezulta dintr-un „aliniament rar al celor trei cicluri astronomice”, subliniază Jason Aufdenberg, profesor adjunct de astronomie la Universitatea de Aeronautică din Embry-Riddle, în Florida.

Ultima eclipsă totală de super-lună a fost vizibilă în septembrie 2015. Şi ultima eclipsă de super-Lună albastră a avut loc pe 30 decembrie 1982, mai scrie sursa citată.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: