Na Li are un tatuaj, şi-a vopsit părul în mai multe culori şi a avut curajul să ţipe la soţul ei în public. Reputaţia sa de femeie rebelă a fost cimentată la Jocurile Olimpice de la Bejing, când a urlat la suporterii chinezi, care o susţineau, spunându-le să tacă din gură. Tatuajul pe care Na Li îl poată cu mândrie pe piept nu e văzut cu ochi buni de chinezi, însă jucătoarea a motivat prezenţa lui ca pe o declaraţie de dragoste pentru soţul său, care îi este şi antrenor.

În 2008, Na Li a părăsit programul de tenis chinez şi a început să participe la turnee pe cont propriu. Această mutare i-a permis să nu mai plătească statului 65% din câştigurile sale, ci doar 8-12 procente. Siguranţa financiară a avut însă un preţ, chinezii considerând această decizie îndrăzneaţă drept o lipsă de respect faţă de programul sportiv al Chinei, care a format-o ca jucătoare. Li a început sportul la şase ani, fiind aleasă în echipa de badminton a şcolii sale. Tatăl jucătoarei, de asemena un practicant al badmintonului, a îndreptat-o apoi spre tenis.

Într-un interviu acordat pentru CNN, Li şi-a amintit primii paşi pe care i-a făcut în sport. "Eram tristă în fiecare zi, deoarece trebuia să mă trezesc foarte devreme şi să merg la antrenament, înainte să ajung la şcoală. După ce ieşeam de la ore, mă întorceam pe terenul de tenis, iar apoi trebuia să îmi fac temele. Nu aveam timp pentru joacă", a povestit chinezoaica.

Na Li a explodat în circuitul profesionist în acest an. În acest sezon, ea a mai jucat o finală de Mare Şlem, în ianuarie, la Australian Open, însă acolo a pierdut în faţa belgiencei Kim Clijsters. Cu toate acestea, succesul de ieri, de la Paris, o poate transforma pe Li în cea mai mare vedetă a sportului chinez, alături de superstarul din NBA, baschetbalistul Yao Ming.