Mutulescu a murit din dragoste de fotbal!

Mutulescu a murit din dragoste de fotbal!

Fostul internaţional de juniori a decedat luni seară pe teren, la o miuţă cu prietenii. Tânărul de 23 de ani ştia ce riscă dacă mai joacă, dar n-a renunţat.

O nouă dramă a lovit fotbalul românesc. Andrei Mutulescu, un tânăr de 23 de ani, a murit luni seară, în timp ce disputa un meci cu prietenii pe un teren sintetic din Bucureşti. Fostul mijlocaş a suferit un stop cardio-respirator şi n-a mai putut fi salvat de medici.

Drama putea fi evitată dacă Mutulescu ar fi ţinut cont de sfatul medicilor. Lui i s-au descoperit unele probleme cardiace anul trecut, dar n-a ţinut cont de recomandările doctorilor, care îi interziseseră să facă efort.

Fost internaţional de junior, Mutulescu a jucat până la 23 de ani la mai multe echipe: FC Naţional, FC Snagov, FC Tiraspol, UTA şi Farul Constanţa. "Pur şi simplu, s-a prăbuşit! A căzut efectiv, fără să-l lovească cineva, fără să-i facă nimeni nimic. A mai avut o problemă, ceva de genul ăsta, acum două luni", a povestit Marian Dobre, unul dintre prietenii care a asistat la nefericitul moment. Juventus nu l-a luat fiindcă leşinase la un meci amical

Ne puteți urmări și pe Google News

În iarnă, Mutulescu a mers să dea probe la divizionara secundă Juventus Colentina şi, în timpul unui meci amical cu Săgeata Năvodari, susţinut în comuna Berceni, s-a prăbuşit pe teren. "Atunci, în urmă cu două luni, când a venit la Juventus, a jucat doar vreo zece minute şi a căzut lat. Vorbeam mereu cu el, dar i-am zis că nu-l iau la echipă până nu vine cu viza medicală. Nu puteam să-mi asum acest risc. I-am tot zis: «Bă, băiatule, viaţa e mai importantă ca orice! Lasă fotbalul!». Dar nu m-a ascultat. După acel incident, analizele i-au ieşit bine. Nu ştiu ce-a avut, o boală ascunsă", ne-a spus Marian Rusen, preşedinte la Juventus Colentina şi membru în Comitetul Executiv al FRF.

Andrei şi-a înghiţit atunci limba, dar norocul său a fost masorul Constantin Nicolae, care a reuşit să intervină la timp! Jucătorul a fost internat la Unitatea de Terapie Intensivă Coronariană din cadrul Spitalului Bagdasar Arseni şi părea că realizează pericolul care îl ameninţa. "Sper ca analizele să-mi iasă bine şi să pot juca în continuare fotbal. Sănătatea e prioritară, nu vreau să păţesc ca alţi fotbalişti care au murit pe teren", declara Mutulescu pentru "Gazeta Sporturilor".

Problemele sale de sănătate i-au fost descoperite în timp ce evolua la Farul Constanţa. Astfel că a evoluat "pe semnătură" pentru "marinari". Ciudat este că, la Bucureşti, a primit viză medicală pentru şase luni de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă. "Cât timp a jucat la Arad nu i s-a descoperit niciun fel de problemă la inimă. Nu am avut nici măcar o suspiciune, nu a trebuit să repete vreun EKG", a spus Florin Voin, medicul de la UTA.

"Era un băiat sufletist"

Mutulescu a jucat un an şi jumătate la UTA. "Era un băiat sufletist. Dacă după un meci prost poţi să-ţi revii, astfel de evenimente sunt ireversibile", ne-a spus Roland Nagy, antrenorul "Bătrânei Doamne".

Tânărul bucureştean i-a impresionat pe arădeni prin devotamentul faţă de club. În timp ce UTA agoniza, iar ceilalţi jucători se pregăteau să-şi ceară drepturile financiare restante, el i-a anunţat pe şefi că nu depune memoriu, indiferent de situaţie.

  • Mutulescu a căzut ca secerat pe teren

PRECEDENTE

Alţi fotbalişti români decedaţi pe teren Tragedia de luni completează un tablou sumbru cu fotbalişti care şi-au încheiat prematur conturile cu viaţa. În 1993, fostul internaţional Michael Klein a decedat la doar 33 de ani, la un antrenament al echipei Bayer Uerdingen. Ştefan Vrăbioru a căzut pe teren în timpul jocului Rapid - Astra (1999), iar decesul său a fost constatat după câteva ore, la spital.

Dinamovistul Cătălin Hâldan a murit în 2000 la un amical cu ŞN Olteniţa. Portarul Cristi Neamţu, de la Craiova, a încetat din viaţă la doar 22 de ani în 2002, fiind lovit la un antrenament. Mihai Baicu a trecut în lumea celor drepţi în 2009, tot după o miuţă cu prietenii.