Mutu nu se dă dus de la Fiorentina

Mutu nu se dă dus de la Fiorentina

Oficialul Pantaleo Corvino i-a cerut, explicit, românului să plece. Fiorentina încearcă să accelereze despărţirea de internaţionalul român Adrian Mutu.

Directorul sportiv al toscanilor, Pantaleo Corvino, aşteaptă cu braţele deschise orice cumpărător, obiectivul său fiind descotorosirea cu orice preţ de un jucător aflat la final de carieră şi care, pe lângă cele 54 de goluri înscrise pentru gruparea viola, a adus şi destule belele clubului.

Îi poartă sâmbetele încă din vara anului 2008

Pare greu de înţeles ce ar putea avea Corvino cu un jucător care a făcut multe pentru Fiorentina, din 2006 şi până astăzi. Numai acele trei goluri din meciul Genoa - Fiorentina, din ediţia 2008-2009, când gruparea viola a revenit, în numai 30 de minute, de la 0-3 la 3-3 şi tot înseamnă enorm, fiindcă au însemnat calificarea în Liga Campionilor exact în faţa genovezilor!

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă Corvino nu îl mai are la suflet pe Mutu încă din vara lui 2008, de la deplasarea din Sardinia, la meciul cu Cagliari, din penultima etapă. Fiorentina se bătea cu AC Milan pentru un loc de Liga Campionilor, iar Mutu a luat, premeditat, cartonaşul roşu, pentru a zbura la Miami şi a asista la naşterea celui de-al doilea copil al său.

"Nici nu i-a păsat de noi, şi-a făcut planul şi dus a fost", a acuzat atunci Corvino. Mutu era deja făcut pachet atunci, pentru transfer la AS Roma, unul care ar fi adus o sumă fabuloasă, 18 milioane euro. Doar intervenţia ocrotitorului său, antrenorul Cesare Prandelli (proaspăt numit în funcţia de selecţioner al Italiei), a împiedicat la vremea respectivă plecarea lui Mutu. Care însă a mai adăugat, iarna aceasta, o altă bilă neagră de proporţii, odată cu scurgerea cazului de dopaj. Şi nu mai are cine să-l salveze.

"Nu mă interesează ţările arabe"

Pantaleo Corvino a luat foc, după sentinţa dată lui Mutu de CONI (suspedare de nouă luni). Cel care în trecut, pe când lucra pentru Lecce, a vrut să-l aducă pe Marius Niculae şi l-a adus pe Bogdan Lobonţ la Fiorentina a decis să nu-l mai ţină pe Adrian Mutu. Îndepărtarea românului se face subtil. Principalul motiv este dat de dorinţa oficialului de a-l promova pe Steven Jovetici, deşi muntenegreanul ar fi fericit să joace lângă Mutu.

"Mutu are o vârstă şi noi nu putem ţine un fotbalist genial, valoros ca Jovetici, în umbra lui. Trebuie să alegem şi alegem viitorul, iar din banii de pe Mutu şi din economisirea salariului lui putem face alte investiţii", a spus Corvino.

Mesajul este cât se poate de limpede, însă jucătorul român gândeşte altfel. "Am greşit faţă de Fiorentina, de suporteri, de oraş, am o datorie faţă de toţi şi vreau să mi-o plătesc jucând cât mai bine şi dând goluri. Nu mă interesează nici ţările arabe, absolut nimic, vreau să dau totul pentru Florenţa", a comentat Mutu.

54 de goluri a marcat, în toate competiţiile, românul pentru Fiorentina din 2006, când a fost transferat de la Juventus pentru suma de 7 milioane euro "Nu vreau să plec de la Fiorentina, pentru care am o datorie de plătit şi pentru care vreau să dau cât mai multe goluri.“, ADRIAN MUTU, atacant la Fiorentina

"Mutu are o vârstă şi noi nu putem ţine un fotbalist genial, valoros ca Jovetici, în umbra lui. Trebuie să alegem şi alegem viitorul, iar din banii de pe Mutu şi din economisirea salariului lui putem face alte investiţii.“, PANTALEO CORVINO, director sportiv la Fiorentina