Muncile casnice apără femeile de cancerul mamar

Muncile casnice apără femeile de cancerul mamar

La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu publicat în jurnalul Breast Cancer Research, informează express.co.uk.

Astfel, potrivit cercetătorilor britanici, lustruitul podelelor, spălatul ferestrelor sau săpatul în grădină reduc cu o treime riscul apariţiei cancerului mamar.

Muncile casnice sunt la fel de eficiente ca şi exerciţiile fizice. Unul dintre autorii studiului a declarat că efortul fizic întăreşte sistemul natural de apărare al organismului împotriva infecţiilor şi bolilor.

Ca urmare, experţii le recomandă femeilor să facă excerciţii fizice de 30 - 45 de minute, de cinci ori pe săptămână, pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului mamar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui alt studiu, realizat în luna august de o echipă de cercetători israelieni, femeile fericite prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta cancer la sân. Astfel, conform cercetării, femeile care au trecut prin două sau mai multe situaţii dramatice prezentau cu 62% mai multe riscuri de cancer la sân faţă de cele care au dus o viaţă fără griji.

Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer la femei.

CITIŢI ŞI:

Anca Parghel: "Voi rezista şi voi învinge"

Bolnavii de cancer nu primesc ajutor psihologic

A descoperit viaţa după diagnoscticul de cancer

Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte