Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, noua campioană din Liga I la fotbal, a împărţit bucuria succesului cu membrii familiei sale, cărora le-a dedicat titlul câştigat miercuri seară.

„Trofeul ăsta este mai important decât tot ce am câştigat ca jucător în carieră. Le dedic medalia de campion soţiei mele, care a avut răbdare cu mine, dar şi fetelor mele. De asemenea, îi dedic succesul mamei, care s-a rugat să iau campionatul”, a fost mesajul special al „Bursucului”.

Cu ochii pe televizor

Florica Petrescu, mama eroului, savura şi ieri succesul lui Dan Petrescu. „Sunt fericită. Şi nu este prima oară când mă face bucuroasă! Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi l-a dat pe Dănuţ. A fost mereu corect, cinstit, inteligent, muncitor şi ambiţios ca jucător şi ca antrenor. În Anglia, pe stradă, îl oprea lumea şi îl saluta. Şi în România începe să fie iubit. Mă uit întruna la televizor, la imaginile cu bucuria celor de la Unirea Urziceni. Dan şi băieţii merită să fie fericiţi. Titlul e o minune făcută de Cel de Sus”, ne-a declarat ieri mama campionului. Dan Petrescu mai are un frate, Valeriu, cu nouă ani mai mare decât el.
 
„Juca fotbal cu portocale din plastic”

„Dan n-a avut o copilărie. A visat doar fotbal. Joacă de la 9 ani. A fost un copil cuminte. A început în curtea şcolii, aici, în cartierul Drumul Taberei. Venea de la şcoală, dădea haina jos, apoi trecea la fotbal. Juca fotbal cu portocale din plastic! Când era la liceu, taică-său zicea: «Îl mai lăsăm la fotbal?». I-am răspuns: «De ce nu?»”.
 
„Felicitări şi pentru Răzvan. E un băiat de caracter. M-am rugat şi pentru Răzvan, şi pentru Dan. Am văzut meciul la televizor, acasă. Sper că şi tatăl lui Dan l-a privit de-acolo, de Sus, din Ceruri. Din păcate, n-a apucat să-l vadă campion, dar îl sfătuia mereu pe Dan să se poarte frumos cu presa. Decupa articole din ziar, era pasionat de fotbal”, ne-a mai povestit Florica Petrescu.

Aşa cum a promis, Dan Petrescu a defilat ieri după-amiază alături de elevii săi prin centrul oraşului Urziceni, cu trofeul câştigat miercuri. Campionii au fost întâmpinaţi de câteva sute de oameni. Ei au format un soi de alai care a mers pe jos până la stadion, blocând circulaţia. „Am ţinut trofeul toată noaptea lângă pat. Îl vom tunde «zero» pe MM Stoica. Este un trofeu mai important decât toate titlurile, cupele şi turneele finale de Mondiale şi Europene la care am fost”, a promis Dan Petrescu.

 

"Am probleme cu vederea, mi s-a spart un vas de sânge. Nu prea văd să citesc, dar m-am uitat la meci. Cu aşa bucurii, sper să-mi recapăt vederea!"
– Florica Petrescu, mama antrenorului de la Unirea

Citiţi şi: Fotbaliştii de la Urziceni au sărbătorit fără manele