„Este o grupă echilibrată, interesantă, în care toate echipele au şanse la calificare. Nu este o grupă de vis, grupa pe care mi-aş fi dorit-o. Mi-ar fi plăcut că jucăm cu Ljubljana (n.r. – RK Olimpija) şi cu Bratislava. În schimb, ar fi fost mai greu dacă am fi căzut cu Metz, cu Aalborg. Atât echipa din Lublin, cât şi pe Byasen le cunoaştem foarte bine. Vom face totul pentru calificare”, a declarat pentru evz.ro Herbert Muller.

Echipa care va încheia pe primul loc Grupa 1 din al doilea tur preliminar va intra în Liga Campionilor. România are deja o reprezentantă calificată direct în faza grupelor, Oltchim Râmnicu Vâlcea, semifinalistă în sezonul trecut.

Momentan, Rulmentul Braşov se confruntă cu dificultăţi financiare şi unle dintre jucătoare vor să părăsească gruparea de sub Tâmpa. „Deocamdată nu ştiu ce se va întâmpla. Chiar nu ştiu. Nu este clar cine pleacă, cine rămâne. Eu aş vrea să rămână toată echipa, ca să putem face performanţă. Eu sunt un luptător şi atunci când semnez un contract mă ţin de el. Ar fi păcat ca handbalul românesc feminin să rămână cu o singură echipă în Liga Campionilor. Sperăm că totul se va rezolva. Totul depinde de conducere”, a menţionat Muller, a cărui echipă a jucat în sezonul trecut semifinalele Cupei EHF.  

În Liga Campionilor la masculin, handbalul românesc are drept reprezentantă echipa HCM Constanţa, calificată direct în grupe.