La Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire” au fost prezentate succint mai multe motive pentru care procurorul general ar trebui revocat.
 
Printre acestea, amintim „semnarea protocolului PÎCCJ – SRI în 2016, susținerea abuzurilor la nivelul DNA, poziții publice pe care le-a avut de legiuitor, contrar statutului magistraților, dosare nelucrate, procurori fără performanțe, încălcarea codului deontologic, susținerea abuzurilor la nivelul Parchetului General, neglijarea atribuțiilor de serviciu, cheltuieli excesive în deplasările externe”. 
 
Tudorel Toader a explicat motivele care au dus la declanșarea procedurii de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr. De asemenea, ministrul Justiției a explicat de ce protocoalele semnate sunt controversate.
 
„Decizia de declanșare a procedurii de evaluare aprocurorului general de la Parchetul de pe lâncă ÎCCJ nu a fost luată exclusive pe baza unor circustanțe sau cricumstanțe recente. Cu ceva timp în urmă spuneam că vine o vreme când fiecare dintre noi o să fie evaluat cu activitatea pe care o desfășoară. În mod rezonabil, nu se susține declarația conform căreia evaluarea procurorului general poate fi considerată o formă de presiune exercitată cu finalizarea unor dosare. Într-o astfel de logică, o astfel de evaluare devine imposibilă deoarece întodeauna vor fi de rezolvat dosare cu rezonanță socială”, a precizat Tudorel Toader.