Magistratul de drepturi și libertăți de la Judecătoria sectorului 5 a argumentat pe trei paliere decizia de a respinge cererea procurorilor de arestare preventivă a directoarei grădiniței și de a o plasa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Un prim palier este stabilirea rolului femeii în grădiniţă, dacă ocupa funcţia de administrator ori dacă era angajată ca educatoare în cadrul societăţii, acesta fiind un aspect esenţial în constituirea acuzării, apreciază magistratul.

Judecătorul mai susţine că dacă nu este dovedit caracterul continual relelor tratament aplicate minorilor, acesta face din faptele de care directoarea bătăuşă este acizată, doar cazuri izolate, mai ales prin prisma faptului că agresiunile înregistrate de camerele de supraveghere au avut loc în aceeaşi zi.

Un alt argument al magistratului pentru dispunerea unei măsuri mai blânde este faptul că până la momentul de faţă, nu s-a  dovedit o altă cerinţă a infracţiunii pentru care s-a cerut arestarea preventivă. Sub alte cuvinte, dezvoltarea fizică, psihică a copiilor nu pare a fi fost pusă în pericol de tratamentele aplicate de directoare.

Această decizie a fost deja contestată și peste două zile Tribunalul București va decide dacă admite sau nu cererea procurorilor în acest dosar, scrie Digi 24.