Evenimentul Zilei > Social > Câte milioane a făcut Banderas făcând pe pisica | VIDEO
Câte milioane a făcut Banderas făcând pe pisica | VIDEO

Câte milioane a făcut Banderas făcând pe pisica | VIDEO

După succesul eroului cu vocea lui Banderas din "Shrek 2", acesta demonstrează că merită un rol principal.

Atunci când motanul roşcat, cu cizme, spadă, pălărie şi cea mai eficientă tehnică de manipulare (ochii săi imenşi), a apărut în "Shrek 2", în 2004, o întreagă lume a fost cucerită de simpatica felină, încât aceasta aproape l-a eclipsat pe căpcăunul verde. Iar vocea senzuală a lui Antonio Banderas a fost un atu în plus pentru Motanul încălţat.
Era astfel doar o chestiune de timp până când personajul urma să-şi obţină propriul film, în care acţiunea se petrece înainte de evenimentele seriei "Shrek". Iar Motanul încălţat demonstrează că merită ca personaj, deşi el se dovedeşte a fi unul mult mai nobil decât părea iniţial tâlharul rătăcitor.
"Motanul încălţat/ Puss in Boots" este o animaţie minunată, atât de detaliată încât firele de păr de pe spinarea personajului cu voce de Antonio Banderas pot fi văzute cu uşurinţă. Iar formatul 3D este folosit în "stil clasic", pentru a-ţi da impresia că eşti în mijlocul acţiunii, că umbli în patru labe prin deşert sau că eşti pe cale să intri într-un obstacol apropiat.
Această animaţie este o poveste despre originea motanului, care porneşte de la ce părea un simplu jaf – al boabelor de fasole magice din povestea cu Jack şi vrejul de fasole -, care se termină în oraşul în care eroul şi-a petrecut copilăria, după ce, pisic fiind, a ajuns pe treptele unui orfelinat.
Motanul încălţat, cu aspect de muschetar, încearcă să fure boabele de fasole magică de la maleficii Jack şi Jill (voci: Billy Bob Thornton şi Amy Sedaris), dar are parte de concurenţă, în persoana altui hoţ, care se dovedeşte a fi Pisi Lăbuţe Pufoase (cu vocea senzuală a Salmei Hayek).
Western în Evul Mediu
Aceasta îl atrage şi în acelaşi timp îl enervează pe infractorul felin, cu care împarte un tango cu elemente de luptă. Dar motanul află că Pisi Lăbuţe Pufoase, cea mai bună hoaţă de buzunare din lume, este în cârdăşie cu prietenul lui din copilărie, oul Hopa-Mitică (sau Humpy Dumpty, care are parte de vocea lui Zach Galifianakis din "Marea mahmureală"), care l-a trădat pe Motanul încălţat în trecut şi l-a făcut să-şi părăsească adevărata casă.
Relaţia dintre motan şi Hopa-Mitică are suişuri şi co­borâşuri din cauza istoriei lor complicate, însă cei doi şi Pisi Lăbuţe Pufoase se pun de acord să fure împreună boabele de fasole magică şi să urce pe vrej până la tărâmul din nori, pentru a fura Gâsca cu ouă de aur.
Filmul este foarte amuzant în prima jumătate, şi mereu potrivit şi pentru adulţi şi pentru copii, deşi îşi mai pierde din farmec în ultima parte. Animaţia este vioaie, exuberantă, cu multe glume vizuale, de la Motanul încălţat care bea câte un pahar de lapte într-o cârciumă, la Pisi Lăbuţe Pufoase care îi tot fură cizmele, spada sau banii de la cingătoare.
Dar registrul filmului devine, din când în când, foarte ciudat, cu sărituri de la vremuri medievale la momente şi cadre de tip western spaghetti, cu cavaleri medievali care par să păzească un sat de la graniţa dintre SUA şi Mexic. Însă lumea din "Shrek" şi "Motanul încălţat" a fost mereu generoasă, permiţând elemente contemporane pe lângă basme şi o varietate de epoci, cu obiceiurile, costumele şi bancurile lor, care coexistă.
Cele mai importante sec­venţe sunt construite minuţios: de la înălţarea vrejului de fasole către cer, la o urmărire cu căruţele prin canioane prăfuite, de la tangoul pasional între Motan şi Pisi, la lumea exotică de "dincolo de nori".
Povestea tristă a zâzaniei dintre motan şi Hopa-Mitică e puţin cam previzibilă, deşi se vrea a fi o parodie a altor "poveşti de origine" din cinematografie sau literatură, cu personajul pozitiv înrăit de soartă, care are totuşi o inimă de aur. În schimb, Pisi Lăbuţe Pufoase are o poveste mai scurtă şi mai puţin sentimentală, care se rezumă la o replică a Motanului încălţat: "Oamenii care preferă pisicile sunt nebuni!".

197 de milioane de dolari a încasat până acum, în lumea întreagă, filmul "Motanul încălţat 3D", realizat cu un buget de 130 de milioane

VARIANTE

Disponibil dublat în română sau subtitrat

Lungmetrajul "Motanul încălţat 3D" este disponibil în două variante. Prima, versiunea dublată, le este adresată copiilor mici care nu au învăţat încă să citească şi beneficiază de vocile unor actori precum Mircea Gheorghiu, Ilinca Ivanov, George Călin, Delia Nartea, Ion Grosu, Anca Sigartău, Orodel Olaru, Valentin Teodosiu şi Eusebiu Ştefănescu, printre alţii.
Această variantă poate fi vizionată azi şi mâine, în avanpremieră, la Movieplex Plaza România de la 14.30, la The Light Cinema de la 18.10 şi doar mâine la Hollywood Multiplex, de la 11.15. Varianta subtitrată poate fi vizionată de către doritori doar seara, după ora 20.00, azi şi mâine, la Hollywood Multiplex – de la 20.45, şi la Movieplex Plaza România, de la 21.30.
CITIŢI ŞI:

  • Antonio Banderas: "Iubito, am fost o pisică rea!"

<object width="620" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Eb7rR26ZqSw?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Eb7rR26ZqSw?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: