Moşu' are barba albă fiindcă a băut mult lapte

Moşu' are barba albă fiindcă a băut mult lapte

O fetiţă de şase ani din Râmnicu-Vâlcea face unele pozne, nu-i prea place să-i spună poezii lui Moş Crăciun, dar tot e un copil cuminte.

Cristina Nicoleta Ionică, din Râmnicu- Vâlcea, are aproape şase ani, este veselă, zglobie, jucăuşă şi are o personalitate puternică. La numai doi ani şi jumătate şi-a ales singură grădiniţa.

"Ne plimbam în cartier când a tras să intre într-o curte în care erau multe jucării, tobogane, căsuţe. Până să-mi dau seama ce face, era deja pe un topogan. N-a mai vrut să plece. Deşi se apropia vacanţa de vara, Cristina nu vorbea bine şi încă purta scutec, directoarea grădiniţei a fost de acord să o primească încă de a doua zi. Acum este în grupa pregătitoare", povesteşte mama micuţei.

I-a făcut băiţă televizorului

Cristina este la vârsta când vrea să fie de ajutor, motiv pentru care se implică în treburile casnice. Spală vase, rufe, apasă pe buton să pornească mixerul, şterge praful, mătură. La ultima curăţenie generală şi-a luat foarte în serios rolul de gospodină şi s-a gândit să spele televizorul cu apă şi săpun în timp ce era pornit.

"Am vrut să-i fac şi lui baie, era plin de praf. Dar când am turnat apă a scos fum mult şi-a făcut poc! M-au certat toţi, nu ştiu de ce. Eu am vrut să ajut, că sunt şi eu om mare", povesteşte micuţa.

În privinţa viitorului, Cristina e indecisă. Mai întâi şi-a dorit să se facă frizeriţă, dar după ce a experimentat foarfeca de croitorie a mamei pe propria podoaba capilară şi a avut parte de-o ceartă zdravană, a hotărât că nu-i de ea. "M-am tuns cu foarfeca mare a lui mami, am făcut aşa cum am văzut că taie ea materiale. Părul lam băgat în dulapul cu haine, să nu-l vadă nimeni. Dar tot l-a găsit maia şi s-a supărat foc pe mine. Mamă, mamă, ce m-a mai certat!"

În loc de surioară, un pui de elefant, o căprioară, doi cai, un căţel, trei pisici

Apoi s-a orientat spre medicina veterinară, îşi dorea să se facă "doctor de animale". Adora caii, cânii şi pisicile. Este prietenă cu toţi căţeii de pe stradă. În drumul spre grădiniţă şi înapoi, se opreşte la fiecare poartă să schimbe două vorbe cu animale cărora le-a dat câte un nume.

"Dacă mami nu-mi aduce o surioară, vreau un pui de elefant, o căprioară, doi cai, un căţel şi trei pisici. Ca să am grijă de ele, să le fac injecţii, să le iau temperatura", zice fata.

Când a aflat că elefantul e un animal uriaş, ce nu poate fi ţinut în braţe ca un pui de pisică, a renunţat şi la meseria de doctor de animale şi a decis: "Vreau să mă fac călăreaţă!". "Caii sunt frumoşi, puternici ca să te poată ţine pe spatele lor şi, dacă le pui şa, te plimbă pe unde vrei", spune convinsă Cristina.

Filmele de desene animate "Bambi", "101 Dalmaţieni", "Bold" şi "Fulger Mc Queen" sunt preferatele fetiţei. Se uită la ele ore în şir, ştie toate replicile şi plânge de fiecare dată la scenele emoţionante.

Îi plac cifrele mai mult decât literele, pe care nu reuşeşte să le facă rotunde şi frumoase, aşa ca Simo, educatorea ei. "E atât de greu!", se plânge micuţa, speriată că începe şcoala anul viitor şi ea încă nu ştie a scrie caligrafic.

Nu vrea să-i spună poezii Moşului

Cristinei îi place zăpada şi abia aşteaptă Sărbătorile de Iarnă. "Primesc multe cadouri, e ziua mea de trei ori, vin copiii la mine acasă, ninge, împodobim bradul, vine Moşu', este tare amuzant".

În imaginaţia Cristinei, "Moş Crăciun e magic, locuieşte la Polul Nord (pentru că-i place să stea cu renii lui în zăpadă, ca să rămână roşu în obraji". "Moşu are ochii negri, aşa ca mine, ca să vadă mai bine, şi barba albă, pentru că a băut mult lapte când era mic", râde ea, apoi se panichează brusc: "Mami, şi eu beau mult lapte, crezi că o să-mi crească şi mie barbă albă?".

După ce se mai gândeşte la întâlnirile anterioare cu moşul cel darnic, Cristina încheie cartacterizarea: "E un bătrânel drăguţ, dar mie nu-mi place că îmi cere să-i spun poezii în schimbul cadourilor. Dar am emoţii mari şi nu mi se deschide gura".

Anul acesta i-a cerut Moşului o trusă de doctoriţă, roata olarului şi un căţel adevărat, pufos şi cu ochii verzi. CAMPANIE EVZ:

  • "Casa lui Moş Crăciun e la Cotroceni"
  • Andrei are 11 ani şi nu ştie cum a trecut timpul
  • Aaron, băiatul care vrea să coloreze norii
  • "«W» e mami cu picioarele-n sus"
  • Mara pregăteşte al doilea Crăciun
  • Horea ar vrea să întâlnească un extraterestru bun
  • Decembrie, luna cadourilor
  • Sabina e spionată de un spiriduş

Ne puteți urmări și pe Google News