Evenimentul Zilei > Justitie > „Moștenirea lui Răzvan Cuc”. Dezvăluiri revoltătoare cu privire la fostul șef al Portului Constanța, cercetat penal. EXCLUSIV
„Moștenirea lui Răzvan Cuc”. Dezvăluiri revoltătoare cu privire la fostul șef al Portului Constanța, cercetat penal. EXCLUSIV

„Moștenirea lui Răzvan Cuc”. Dezvăluiri revoltătoare cu privire la fostul șef al Portului Constanța, cercetat penal. EXCLUSIV

Dan Tivilichi, fost director general al Administrației Porturilor Maritime, se află în urmărire penală, sub infracțiunea de falsuri în înscrisuri. În acest context, noi detalii au ieșit la suprafață. 

Dan Tivilichi, unul dintre oamenii care s-au făcut remarcați în ultimii ani prin conexiuni apropiate cu Viorel Ștefan și Răzvan Cuc, este luat în vizor de procurori. Magistrații desfășoară cercetări, după ce CN „Administrația Porturilor Maritime” SA a depus plângere penală împotriva lui Dan Tivilichi și a fostului său consilier, Emilian Terciu.

„Vă facem cunoscut faptul că sesizarea dumneavoastră a fost înregistrată la numărul de mai sus și a fost trimisă la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime Constanța, în vederea efectuării de cercetări față de numitul Terciu Iulian Emil, Tivilichi Nicolae Dan, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 320, 322, 323 C.P”, se arată în comunicarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, din mai 2019.

Georgiana Apostol este procurorul care instrumentează dosarul lui Dan Tivilichi.

Dan Tivilichi și-a făcut cadou o funcție

Potrivit surselor EvZ, Dan Tivilichi, pe vremea când ocupa funcția de director general al Administrației Porturilor Maritime, a înființat postul de director adjunct prin Consiliul de Administrație și astfel, s-a numit singur în funcție. În momentul în care a aflat că cel etichetat de către Mihai Tudose drept „morman de incompetență” – Răzvan Cuc avea să-l dea afară, Tivilichi și-a dat demisia din CA, pentru a păstra funcția de adjunct.

Dan Tivilichi a ținut cu dinții de post. Pentru a-l bloca, și-a luat concediu fără plată timp de 90 de zile, respectiv concedii medicale.

Tivilichi a pierdut funcţia de director general al Portului Constanţa în luna ianuarie 2019, printr-o sentință judecătorească definitivă.