Evenimentul aniversar a fost onorat de prezența unui mare număr de personalități ale vieții publice – diplomați, scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, printre care Excelența Sa d-na Jiang Yu, Ambasador al R.P. Chineze, Excelența Sa dl. Ambasador Viorel Isticioaia-Budura, reprezentanți ai Ambasadorului R.F. Germania și mulți alții.

Fostu președinte Emil Constantinescu a amintit, în discursul său, importanța unui demers publicistic atât de îndelungat și a evocat activitatea remarcabilă pentru revistă a regretatei sale colaboratoare, consilierul prezidențial Zoe Petre.

La rândul său academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, a declarat, referindu-se la parcursul revistei „Balcanii și Europa”, că „nu întâmplător publicația este singura din țară care a primit distincția Meritul Cultural” din partea Academiei Române. 

Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a vorbit despre relația îndelungată și fructuoasă între forul reprezentativ al mass-media din România și brandul „Balcanii și Europa”, reliefând, totodată, și aportul NIRO Investment Group, ca susținător al demersului publicistic, la apariția în condiții de policromie a celor 200 de ediții.

Scriitorul Ștefan Mitroi, unul dintre membrii fondatori ai publicației, a subliniat evoluția constantă a revistei, devenită un reper în mass-media.

La eveniment au fost acordate Diplome de Excelență unui număr de colaboratori apropiați ai revistei.