Evenimentul Zilei > Social > Moment aniversar pentru revista „Balcanii și Europa”. 20 de ani de la apariție
Moment aniversar pentru revista „Balcanii și Europa”. 20 de ani de la apariție

Moment aniversar pentru revista „Balcanii și Europa”. 20 de ani de la apariție

Revista „Balcanii și Europa”, una dintre publicațiile de referință ale mass-media din România, a sărbătorit, la Hotelul Ramada-Majestic, Sala „Ion Luca Caragiale”, 20 de ani de apariții neîntrerupte.

Evenimentul aniversar a fost onorat de prezența unui mare număr de personalități ale vieții publice – diplomați, scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, printre care Excelența Sa d-na Jiang Yu, Ambasador al R.P. Chineze, Excelența Sa dl. Ambasador Viorel Isticioaia-Budura, reprezentanți ai Ambasadorului R.F. Germania și mulți alții.

Fostu președinte Emil Constantinescu a amintit, în discursul său, importanța unui demers publicistic atât de îndelungat și a evocat activitatea remarcabilă pentru revistă a regretatei sale colaboratoare, consilierul prezidențial Zoe Petre.

La rândul său academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, a declarat, referindu-se la parcursul revistei „Balcanii și Europa”, că „nu întâmplător publicația este singura din țară care a primit distincția Meritul Cultural” din partea Academiei Române. 

Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a vorbit despre relația îndelungată și fructuoasă între forul reprezentativ al mass-media din România și brandul „Balcanii și Europa”, reliefând, totodată, și aportul NIRO Investment Group, ca susținător al demersului publicistic, la apariția în condiții de policromie a celor 200 de ediții.

Scriitorul Ștefan Mitroi, unul dintre membrii fondatori ai publicației, a subliniat evoluția constantă a revistei, devenită un reper în mass-media.

La eveniment au fost acordate Diplome de Excelență unui număr de colaboratori apropiați ai revistei.