Conform unui comunicat de presă, în urma măsurii de precauție luate pe fondul epidemiei de COVID-19, compania nu a precizat ce se va întâmpla cu angajații magazinelor din Băneasa și Pallady. Ce se ştie clar este că aceia care vor dori să cumpere produsele Ikea o vor putea face online, de pe site-ul magazinului.

„Este o perioadă ieșită din comun, iar prioritatea noastră absolută este să asigurăm sănătatea și siguranța clienților și angajaților. Am fost alături de aceștia în toate aceste zile și am monitorizat îndeaproape situația, iar aceasta este decizia corectă pe care trebuie să o luăm în momentul de față. Așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâmpinăm clienții în magazine.

Suntem o companie care a manifestat întotdeauna grijă față de oameni și planetă, iar gândurile noastre se îndreaptă acum către toți cei afectați de virus și către cei care lucrează neîntrerupt pentru a-i îngriji”, a declarat Sara Del Fabbro, CEO IKEA Europa de Sud Est.

În acest context amintim o ştire de ultimă oră: peste 10.000 de persoane au murit din cauza epidemiaei de coronavirus, conform celei mai recente statistici întocmite de Centrul pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor (CSSE) al Universităţii Johns Hopkins din Statele Unite.

Informaţia este cu atât mai şocantă mai ales că în urmă cu doar șase zile, la data de 14 martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) raporta că bilanţul deceselor asociate COVID-19 la nivel mondial depăşea pragul de 5.000.