Moldovan pune piedici

Moldovan pune piedici

Rapid a terminat la egalitate meciul amical disputat aseara, in Insulele Canare, cu Brondby, scor 0-0, echipa daneza castigand cu 5-4 la penalty-uri.

Pentru „alb-visinii” au marcat Valentin Badoi, Nicolae Grigore, Emil Dica si Vasile Maftei, antrenorul-jucator Viorel Moldovan fiind singurul jucator din cele doua echipe care a ratat.

In turneul de la Maspalomas (Insulele Canare), echipa antrenata de Razvan Lucescu n-a marcat niciun gol in timpul regulamentar de joc, dar nici nu a incasat vreunul. Ca si in meciul cu norvegienii de la Rosenborg Trondheim, disputat miercuri, giulestenii au avut aseara o evolutie buna doar in primele 45 de minute. In prima parte a jocului, rapidistii au facut un presing agresiv, formatia din Copenhaga reusind sa ajunga la poarta romanilor doar in urma a doua lovituri de colt.

Emil Dica, plimbat pe flancuri

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacantul Ionel Ganea a ratat din nou sansa de a marca primul gol pentru „alb-visinii” dupa o pauza de opt ani. „Ganezul” a avut o evolutie buna in primele 30 de minute ale intalnirii dar, pe parcurs, s-a stins din joc.

In prima repriza, Lucescu junior a folosit echipa: D. Coman - M. Constantin, Maftei, Rada - E. Dica, Maldarasanu, C. Lazar, Perja - Mazilu, I. Ganea, Zicu. Dupa minutul 46, garnitura „feroviara” i-a avut in componenta pe Edel Apoula - Sapunaru, Maftei, Rada - Badoi, N. Grigore, C. Lazar, E. Dica - Buga, Ganea (68, Moldovan), Zicu.

Rapidistii au practicat in repriza secunda un joc mediocru. Giulestenii au predat initiativa adversarilor, care puteau castiga in ultimele zece minute, dar portarul Edel Apoula a avut doua interventii providentiale. La fel de adevarat este ca si „alb-visiniii” puteau invinge in ultimele minute, dar Zicu si Buga n-au reusit sa introduca balonul in poarta.

Lucescu junior a facut experimente si in partida cu Brondby. Tehnicianul giulestean l-a folosit in prima repriza ca mijlocas dreapta pe Emil Dica, pe acelasi post pe care-l utilizase si cu Rosenborg. Dupa pauza, Emil Dica a fost mutat pe partea stanga, intr-o zona in care nu exista un titular dupa plecarea lui Artiom Karamian la Poli Timisoara. Experimentul a fost insa nereusit, rapidistul fiind stresat de noua sa ipostaza.

Rapid va disputa urmatorul meci amical marti, cu norvegienii de la Brann Bergen.