Modul absolut uimitor în care s-a îmbogățit un alpinist, după o escaladă pe Mont Blanc. Smaralde, rubine, safire

Modul absolut uimitor în care s-a îmbogățit un alpinist, după o escaladă pe Mont Blanc. Smaralde, rubine, safire

Un alpinist care escaladând Mont Blanc, în Franța, a dat peste o comoară de smaralde, rubine și safire îngropate de zeci de ani.

Cutia descoperită de acesta aparținuse, cel mai probabil, unei persoane aflate la bordul unui avion indian care s-a prăbușit în munți în urmă cu o jumătate de secol, relatează BBC.

Bărbatul, care a declarat ce a găsit, a fost recompensat cu jumătate din comoara formată din sute de pietre prețioase, iar autoritatea locală din Chamonix a luat cealaltă jumătate, după ce în prealabil a încercat - fără succes - să dea de familia proprietarului din India.

Pietrele prețioase au fost împărțite în două părți egale, evaluate la aproximativ 150.000 de euro fiecare, a declarat primarul din Chamonix, Eric Fournier. El l-a lăudat pe alpinist pentru „integritatea” de care a dat dovadă în predarea descoperirii sale la poliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Provin dintr-un avion prăbușit, cel mai probabil, în 1966

Două avioane Air India s-au prăbușit pe Mont Blanc, primul în 1950, provocând moartea a 48 de persoane.

În 1966, un al doilea zbor operat de compania națională indiană a lovit muntele, cu 117 persoane la bord.

Oficialii cred că pietrele prețioase provin probabil din zborul din 1966, care se afla pe ruta Mumbai - New York când s-a prăbușit. De atunci, pe munte au fost găsite rămășițe umane, precum și bagaje aparținând celor aflați la bord.

În 2012, a fost găsită o geantă cu corespondență diplomatică din India. Geanta conținea ziare, calendare și o scrisoare personală datată 1966.

Fizicianul Homi J. Bhabha, cunoscut drept „părintele” programului nuclear indian, s-a numărat printre cei care au pierit în accidentul din 1966.