Evenimentul Zilei > Actualitate > Moartea controversată a unei femei din Olt. Soțul își plânge disperarea. „M-a distrus!  Mi-a dat-o ca p-un câine, într-un sac”
Moartea controversată a unei femei din Olt. Soțul își plânge disperarea. „M-a distrus!  Mi-a dat-o ca p-un câine, într-un sac”

Moartea controversată a unei femei din Olt. Soțul își plânge disperarea. „M-a distrus!  Mi-a dat-o ca p-un câine, într-un sac”

Marinel Petcuci, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Vădăstrița, județul Olt, este disperat după ce soția sa a murit zilele trecute.

Bărbatul spune că soția sa, deși a fost suspectată de coronavirus, moartea acesteia a fost cauzată de o infecție provocată de o operație care I s-a făcut la Spitalul Caracal.

Asta a dezvăluit și Direcția de Sănătate Publică din Olt.

„Femeie, în vârsta de 41 ani, mediul rural, în data de 13.04.2020 solicită ambulanţa. În drum spre unitatea sanitara ( SJU Slatina ), dezvoltă stop cardiorespirator, este resuscitată, dar nu răspunde la manevrele de resuscitare. Deoarece decesul a survenit spontan şi cu cauze necunoscute s-a efectuat necropsia, în cadrul căreia s-au recoltat fragmente de tesuturi pentru cauze infectioase, fragmente de organe pentru examenul histopatologic, probe inclusiv pentru infectia cu noul coronavirus. Testul pentru infectia cu noul coronavirus a fost lucrat în cadrul laboratorului Institutului Cantacuzino Bucuresti, cu rezultat negativ“, a transmis DSP Olt.

Femeia ar fi suferit, de fapt, de o infecție (nu cu COVID-19), pe care a contactat-o în urma unei intervenții chirurgicale efectuate la spitalul din Caracal. Soțul spune că femeia a fost la control, apoi, dar nu a primit tratament postoperator pe bază de antibiotice, deși prezenta semne de infecție. Celei care i-a fost consoartă i s-a făcut, brusc, rău, bărbatul a chemat ambulanța.

„Acum, cu Covidu’ ăsta, nu mă mai lasă ăştia“, spunea femeia înainte să moară,  care nu a dorit ca ambulanța să vină.

„Cu slujbă a fost înmormântarea, dar mi-a dat-o ca p-un câine, într-un sac, băgată… Am zis – domne, luaţi ţoale şi-o-mbrăcaţi, nu umblăm, cum ziceţi dumneavoastră, la sicriu. Şi mi-a zis doctorul că dacă vreau aşa sau nu mi-o mai dă. Şi mi-au dat-o dezbărcată-n sac”, a declarat Marinel Petcuci, soțul femeii decedate.

„M-a distrus! Am fost noi, ai casei, sicriul astupat, n-a umblat nimeni la el, că mi-a fost frică, nu de Covid, fi-v-ar covid-ul al naibii, că n-avea ea de unde, n-a stat decât în casă de la operaţie, dar m-am gândit să nu-mi dea vreo amendă sau, mai ştii ce…“, a mai spus bărbatul.

Soțul celei care a murit este decis, acum, să depună o plângere penală, potrivit cancan.ro