"L-am văzut pe Boc făcând mămăligă, deschizând un butoi cu bere, ducând în spate un sac de cartofi, conducând tramvaiul şi participând la o petrecere cu pensionarii cărora le-a tăiat pensiile. Mă aştept de aici înainte să meargă la grădiniţă să joace cu copiii «Ursul doarme», să joace o miuţă cu elevii de şcoală sau să meargă la facultate să joace poker cu studenţii", a declarat Remus Lăpuşan, care i-a cerut primarului Clujului să renunţe la astfel de acţiuni populiste şi să se dedice activităţilor administrative şi de rezolvare a problemelor Primăriei clujene.

Emil Boc a avut mai multe apariţii publice inedite. După ce a demonstrat că ştie să conducă tramvaiul şi să se plimbe cu placa de skateboard, luna trecută Emil Boc şi-a exersat talentele de bucătar.
Alături de o echipă de bucătari a restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, Emil Boc, a gătit o mămăligă de 400 de kilograme, cu brânză şi jumări. Mămăliga gigant a fost turnată, în trei straturi, într-o tavă de aproape trei metri lungime şi un metru şi jumătate lăţime, fiind folosite 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză, 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări. 
Pe 23 septembrie, Emil Boc a luat startul  la cea de-a doua ediţie a Crosului Companiilor organizat de Asociaţia Runners Cluj şi Primăria Cluj-Napoca în Piaţa Unirii, alături de peste 250 de alergători.
De Ziua recoltei, primarul Emil Boc a ajutat la căratul sacilor cu legume. A dus în spate saci cu vinete, cartofi şi fasole şi chiar i-a îndemnat pe vecini să ajute. Legumele au fost donate, la iniţiativa Primăriei Cluj-Napoca, 2 tone de legume şi fructe casei de tip familial „Maria Gabriel”.