Mitrea, în malaxorul PSD

Mitrea, în malaxorul PSD

Cele mai recente declaraţii ale fostului secretar general al social-democraţilor au reaprins scandalul în PSD. Miron Mitrea se află în război deschis cu Viorel Hrebenciuc, şi asta o arată schimbul de replici care au apărut în presă şi pe bloguri.

Pentru că a trecut la atacuri verbale asupra mai multor membri din conducerea PSD, precum Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, conduita lui Mitrea va fi luată în discuţie astăzi în Biroul Permanent al PSD. Cireaşa de pe tort a fost pusă astăzi, când într-un interviu acordat cotidianului "Evenimentul Zilei", Miron Mitrea a precizat că Hrebenciuc este "toxic" pentru PSD.

"Suntem total opuşi ca soluţie politică pentru Partidul Social Democrat şi eu chiar consider că Viorel Hrebenciuc este toxic pentru PSD şi chiar pentru politica României, în general. Principiile sunt lăsate deoparte doar pentru combinaţii şi interese şi cred că este momentul ca aceşti combinatori să lase locul unor oameni care au alte interese", a declarat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse din partid au dezvăluit recent că la Congresul PSD Miron Mitrea va candida la preşedinţia partidului şi că îl va susţine pe Liviu Dragnea pentru postul de secretar general.

În urma acestei replici, liderul PSD Mircea Geoană a declarat, într-o emisiune televizată, referindu-se la o eventuală candidatură a lui Miron Mitrea la preşedinţia partidului, că acesta nu are nicio funcţie în formaţiunea social-democrată şi prin urmare nu-l interesează, întrebând "Cine e Mitrea? Nu are nicio funcţie în partid, aşa că nu mă interesează". La rândul său, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că Miron Mitrea "îşi propune multe" şi dacă partidul s-ar lua după el, ar trebui să schimbe în fiecare zi ordinea de zi a şedinţelor. El a apreciat ca normală intenţia lui Mitrea, în condiţiile în care şi la PSD Bucureşti s-ar găsi cel puţţin 20 de membri care să candideze la funcţia de preşedinte al PSD.

Năstase: Mitrea este un bun tactician

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, înaintea şedinţei BPN, despre declaraţiile făcute de Miron Mitrea în ultima perioadă, că acesta este "un bun tactician", care încearcă să se repoziţioneze în partid şi care ştie că, pentru a rămâne în joc, trebuie să ataci, astfel că, "la început l-a atacat pe Mircea Geoană iar acum pe Viorel Hrebenciuc".

"Nu cred că acest lucru face bine în partid", a mai spus Năstase, precizând că PSD trebuie să decidă acum, ca partid, pe cine atacă, iar acest aspect este din ce în ce mai neclar.

Meciul Mitrea-Hrebenciuc

În ultima perioadă, între Miron Mitrea şi Viorel Hrebenciuc au avut loc schimburi dure de replici prin intermediul presei. Debutul a fost făcut printr-o declaraţie a lui Miron Mitrea într-un interviu acordat cotidianului "Gândul".

Viorel Hrebenciuc a declarat că a cedat, la negocieri, preşedinţia Comisiei pentru egalitate de şanse din Camera Deputaţilor, pe care Mitrea ar fi dorit-o pentru soţia lui.

"Viorel e un măgar dacă a spus treaba asta şi chiar vreau să scrieţi asta! Dacă a spus aşa ceva este un măgar! Până la urmă, numai un măgar este un bărbat care se leagă de soţia altuia când are probleme", Miron Mitrea

În replică, Hrebenciuc a declarat că "este lamentabil faptul că Miron Mitrea se ascunde după fustele distinsei sale soţii".

Miron Mitrea i-a răspuns pe blogul personal, numindu-l "Viorel verticalul", acuzându-l că l-a "lucrat pe la spate"şi arătând că inclusiv Adrian Năstase a simţit "cum e să te lucreze Hrebenciuc". Atacurile lui Mitrea

În ianuarie, Miron Mitrea îşi începe o postare pe blog "Ministrul de Interne Gabriel Oprea va fi sancţionat de conducerea PSD". Într-un fel, el se angajează să fie avocatul apărării ministrului de Interne în scandalul numirii lui Virgil Ardelean la şedia Direcţiei de Informaţii din MAI.

"A pactizat cu lumea interlopă, a încurajat abuzuri ale politiştilor asupra cetăţenilor? Nici vorbă. Ministrul Oprea şi-a permis să numească nişte secretari de stat şi nişte şefi de departamente în ministerul pe care îl conduce. Iar prin aceste numiri a deranjat anumite grupuri de interese din PSD", comentează Mitrea.

În plus, în decembrie 2008, Miron Mitrea declara, într-o convorbire telefonică făcută publică de "Evenimentul Zilei" a cărei transcriere a ajuns în presă: "Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot. Nu-l mai las, bă. Mi-am băgat colţii în gâtul lui, până nu-i rup beregata nu mă las!".

Vom reveni cu amănunte.