Timişorenii sunt nemulţumiţi de faptul că, la şedinţa Sfântului Sinod de vinerea trecută, conducerea BOR a decis să anuleze unele dintre prerogativele ÎPS Nicolae Corneanu, transferând dreptul de semnătură episcopului vicar al Arhiepiscopiei Timişoara, PS Paisie Lugojeanul, sub îndrumarea mitropolitului Olteniei, ÎPS Irineu.

Decizia a fost motivată de faptul că ÎPS Nicolae Corneanu, în vârstă de 88 de ani, este bolnav.

Peste 400 de semnături

Peste 60 de persoane, în mare parte pensionari, au participat la întâlnirea din faţa Catedralei Mitropolitane, condamnând "savamolnicia" de care a dat dovadă Sfântul Sinod. Oamenii au început deja strângerea de semnături pentru repunerea în drepturi a Mitropolitului Banatului, iar, până acum, numărul susţinătorilor a ajuns la 400 de persoane.
"Sunt alături de noi oameni de toate vârstele, de toate categoriile sociale, bărbaţi şi femei, inclusiv liber cugetători", a declarat profesorul universitar Viorica Bălteanu, unul dintre cei mai activi susţinători ai mitropolitului.
Personalităţi culturale din ţară şi din străinătate au anunţat că vor trimite adeziuni, primele primite fiind din partea scriitorului Vasile Popovici, actualul ambasador al României în Maroc, sau din partea unui profesor universitar de la Universitatea din Peruggia (Italia), Norberto Cacciaglia. Alături de timişoreni s-a aflat şi fostul preşedinte al Comunităţii Evreieşti, dr. Paul Costin.
Acţiunea va continua luni, de la ora 17.30, cu un miting în faţa Catedralei Mitropolitane. Tot atunci, timişorenii vor trimite Sfântului Sinod şi o scrisoare deschisă prin care cer repunerea în drepturi a mitropolitului.