Evenimentul Zilei > International > Miting al neonaziştilor americani, întrerupt de violenţe
Miting al neonaziştilor americani, întrerupt de violenţe

Miting al neonaziştilor americani, întrerupt de violenţe

Doi bărbaţi au fost bătuţi, iar cinci persoane arestate, în urma violenţelor izbucnite în timpul mitingului neo-naziştilor din Los Angeles.

Aproximativ 40 de neonazişti s-au adunat ieri pe peluza primăriei din Los Angeles. Întâlnirea lor a generat o contramanifestaţie. În faţa instituţiei s-au adunat rapid câteva sute de negri, evrei, hispanici, luptători pentru drepturile imigranţilor şi anarhişti.

În timpul ciocnirii dintre cele două grupuri, doi bărbaţi au bătuţi crunt. Mişcarea Naţională Socialistă, organizatoarea mitingului neonaziştilor, a cerut sprijinul poliţiei, deoarece valuri de contramanifestanţi continuau să se adune, din cartierele metropolei, în faţa primăriei.

Aceştia au auzit de întâlnirea neonaziştilor graţie reţelelor de socializare, cum este Twitter, şi s-au alăurat contramanifestanţilor, ca semn al dezacordului faţă de mesajul de ură transmis de membrii Mişcării naţionale Socialiste. Alţii au venit pur şi simplu pentru a lua parte la o bătaie, scriu ziariştii de la LA Times, în ediţia electronică.

Cel puţin cinci dintre aceştia au fost arestaţi, deoarece au aruncat cu pietre şi ouă în neonazişti.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News