Evenimentul Zilei > Politica > MISTERUL STENOGRAMELOR „PONTA-INSTABIL PSIHIC”. Patronul siteului care le-a lansat a negociat cu LIVIU DRAGNEA un loc eligibil la PSD pentru SOȚIA LUI.
MISTERUL STENOGRAMELOR „PONTA-INSTABIL PSIHIC”. Patronul siteului care le-a lansat a negociat cu LIVIU DRAGNEA un loc eligibil la PSD pentru SOȚIA LUI.

MISTERUL STENOGRAMELOR „PONTA-INSTABIL PSIHIC”. Patronul siteului care le-a lansat a negociat cu LIVIU DRAGNEA un loc eligibil la PSD pentru SOȚIA LUI.

Stenogramele publicate de siteul stiripesurse.ro în care Bogdan Diaconu, președintele PRU este înregistrat spunând că Victor Ponta este instabil psihic, par să fie prețul pe care patronul acestui site, Iosif Buble a fost nevoit să-l plătească față de Liviu Dragnea, președintele PSD, pentru a-și vedea soția parlamentar. Potrivit flux24.ro, stenogramele, negate de Bogdan Diaconu, au făcut obiectul unui troc în prag de alegeri parlamentare.

De altfel, Liviu Dragnea obținea un triplu efect: în primul rând, răspundea atacurilor la care a fost supus de PRU în ultimele luni, care a confiscat imaginea lui Ponta, pe care-l susține la alegerile parlamentare ca viitor prim-ministru, în al doilea rând, îl umilea în mod public pe Victor Ponta, pe care-l prezenta ca o păpușă în relația cu Sebastian Ghiță, așa cum reieșea din stenogramele publicate de stiripesurse.ro contra locului de parlamentar, iar în al treilea rând obținea un sprijin mediatic.

Diana Tușa, soția patronului știripesurse.ro a fost parlamentar PNL, apoi a trecut la PNȚCD, apoi la gruparea IRL a lui Chiliman-Moisescu, în prezent fiind fără de partid. După cum rezultă din știrea Flux24, a negociat cu PRU un loc pe listă, unde a fost refuzată, apoi s-a îndreptat spre PSD.

Iată știrea Flux24:

"Informaţii bombă în scandalul presupuselor stenograme cu preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, difuzate în ultimele zile de siteul stiripesurse.ro deţinut de Iosif Buble, fost jurnalist la Antena 3, indică conform unor surse FLUX 24 adevărata motivaţie a materialelor de presă: promovarea soţiei patronului siteului pe un loc eligibil în viitorul Parlament.

Conform unor informaţii obţinute în exclusivitate de FLUX 24, soţia lui Buble, Diana Tuşa, fost membru PNL şi PNŢCD, a negociat cu PRU desemnarea pe un loc presupus eligibil în viitorul Parlament la alegerile din decembrie, dar a fost refuzată.

De aici a izbucnit supărarea lui Iosif Buble faţă de Bogdan Diaconu, cu care avea un contract de consultanţă materializat în mai multe materiale publicate în ultimul an pe siteul său pentru liderul PRU."

După negocierile eşuate cu PRU, Iosif Buble şi Diana Tuşa au mers la liderul PSD, Liviu Dragnea, care a fost de acord să o preia pe traseistă în schimbul sprijinului mediatic al siteului știripesurse.ro în campanie, au precizat în exclusivitate pentru FLUX 24 surse politice.

Potrivit acestor surse, Tuşa ar putea primi un loc eligibil sau o poziţie în PSD."