Mișcarea Populară: Revocarea Consiliului Naţional de Etică reprezintă "un prim pas în direcţia corectă"

Mișcarea Populară: Revocarea Consiliului Naţional de Etică reprezintă "un prim pas în direcţia corectă"

Mişcarea Populară consideră că decizia privind revocarea Consiliului Naţional de Etică reprezintă "un prim pas în direcţia corectă" şi îi solicită ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să urgenteze publicarea listelor cu posesorii titlurilor doctorale din ultimii 25 de ani, inclusiv cea a conducătorilor şi comisiilor de acordare a titlurilor.

"Iată că se poate. Un prim pas în direcţia corectă. La cererea Mişcării Populare şi a altor organizaţii şi ONG-uri, ministrul Adrian Curaj a revocat azi Consiliul Naţional de Etică. (...) Tot în anunţul de azi ministrul Curaj declară că Platforma de verificare a tezelor de doctorat va fi disponibilă rapid', o altă cerere expresă a Mişcării Populare", se arată într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, în solicitarea Mişcării Populare se mai cerea publicarea listelor cu posesorii titlurilor doctorale din ultimii 25 de ani, inclusiv a conducătorilor şi comisiilor de acordare a titlurilor de doctorat. 

''Dacă ministrul Curaj vrea să-şi dovedească până la capăt bună credinţă este obligat să facă şi acest pas esenţial în asanarea vieţii academice din România (...) Decizia ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, trebuie urmată în toate zonele administraţiei, dacă Guvernul Cioloş doreşte să obţină încrederea populaţiei", arată sursa citată", se mai arată în comunicatul MP. 

Ne puteți urmări și pe Google News