Miron Mitrea, vicepremier în "cabinetul Geoană"

Miron Mitrea, vicepremier în "cabinetul Geoană"

Şefului de campanie al PSD i-a fost rezervată poziţia numărul doi într-un eventual cabinet social-democrat. Mircea Geoană împarte cu generozitate portofolii în guvernul virtual în fruntea căruia s-a autodesemnat şi care-i poartă numele.

Ultimul intrat în „cabinetul Geoană“ este Miron Mitrea, şeful de campanie al PSD. Acestuia i s-a promis postul de vicepremier, dar şi o alternativă la fel de substanţială: Ministerul Transporturilor, portofoliul deţinut şi în guvernul Năstase. Ieri, după şedinţa guvernului din umbră al PSD, Mircea Geoană a anunţat că Miron Mitrea a fost numit şef peste „marile proiecte ale programului de guvernare al PSD“.

„L-am însărcinat astăzi pe Miron Mitrea ca, în cadrul pregătirii programului de guvernare, să se ocupe de marile proiecte şi de marile lucrări, pe care le avem în programul de guvernare, dincolo de dimensiunea de infrastructură, astfel încât să avem un lider important al partidului care să vegheze asupra bunei pregătiri şi implementări a marilor proiecte de investiţii publice sau public-private pe care guvernul le va face în anii următori“, a explicat Geoană. Cabinetul cu trei vicepremieri În afară de Miron Mitrea, „cabinetul Geoană“ mai are un vicepremier. Este vorba despre Daniela Popa, preşedintele Partidului Conservator. În urmă cu câteva luni, când Geoană s-a autonominalizat premier în cadrul Consiliului Naţional al Alianţei PSD+PC, a propus-o şi pe Daniela Popa pentru un post de adjunct. Schema guvernului, în viziunea liderilor PSD, mai cuprinde însă un post de vicepremier pentru un al treilea partid, care putea face parte din proiectata coaliţie de guvernământ.

Cel de-al treilea vicepremier e rezervat liberalilor. Deşi „la vedere“ PSD bombardează guvernul Tăriceanu cu moţiuni simple, în culise alianţa cu PNL e bătută în cuie. „O alianţă PSD-PNL este mai probabilă pentru că toată lumea se fereşte de Traian Băsescu, şi nu pentru că are ceva cu PDL“, declara, luni, Mitrea.

Ne puteți urmări și pe Google News