Mircea Sandu, ANUNŢ - BOMBĂ: "Nu mai candidez în 2014!"

Mircea Sandu, ANUNŢ - BOMBĂ: "Nu mai candidez în 2014!"

Mircea Sandu a declarat astăzi că nu mai continuă la şefia FRF, motivând că nu mai are nicio motivaţie.

Mircea Sandu este pe cale să îndeplineacă visul tuturor microbiştilor din România: să renunţe la şefia FRF. "Nu mai candidez în 2014 la postul de preşedinte al FRF. Nu mai am nicio motivaţie să rămân în continuare!", a anunţat "Naşul" astăzi. Rămâne de văzut dacă îşi va respecta promisiunea sau doar se alintă, aşa cum au făcut-o şi mulţi patroni de cluburi (George Copos, Adrian Porumboiu etc) în ultimii ani.

Mircea Sandu a preluat şefia Federaţiei Române de Fotbal în 1990. Mulţi l-au acuzat că a pus mâna fraudulos pe acest post.  În timp, "Naşul" a avut multe acţiuni şi declaraţii controversate, care l-au transformat într-un personaj hulit de majoritatea iubitorilor de fotbal.

"Mutu mi-a dat sms şi mi-a reproşat ce am spus despre el" "În 2014 nu voi mai candida la şefia FRF. Până atunci mai am nişte proiecte pe care sper să le duc la bun sfârşit. Dacă Euro 2020 se va organiza la nivel global, atunci Bucureştiul se va implica activ în realizarea acestui proiect", a mai spus "Naşul".

Ne puteți urmări și pe Google News

Sandu a vorbit şi despre echipa naţională care se pregăteşte de amicalul cu Slovenia (programat miercuri), care reprezintă ultimul test înainte de startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2014. "Intrăm în linie dreaptă pentru CM 2014. Important e că au apărut doi trei jucători foarte tineri. Mi se pare corectă măsura pe care a luat-o Piţi cu Chipciu şi mai bine că s-a întâmplat acum şi nu mai târziu. Din păcate, Mutu nu îşi găseşte angajament, mi-a trimis un sms prin care mi-a reproşat faptul că am spus că situaţia de acum este aşa din cauza trecutului său (n.r. - Sandu spusese că "Briliantul" nu-şi mai găseşte echipă fiindcă a făcut prea multe boacăne în cariera sa). Aceasta este realitatea şi nu trebuie să se supere pe mine", a completat Sandu.

"Dacă nu acceptă Marc Batta, a doua opţiune este Vassaras"

Mircea Sandu vrea să dea Comisia Centrală a Arbitrilor pe mâna unui fost mare "fluieraş" din străinătate. "Dacă Marc Batta nu va accepta, atunci a doua opţiune este Kyros Vassaras. Cel de afară nu va veni să conducă arbitrajul românesc, ci să organizeze arbitrajul românesc. Voi propune Comitetului Executiv ca pe tur şi retur fiecare club să poată solicita aducerea a maxim trei arbitri străini", a adăugat "Naşul".

Grecul Kyros Vassaras este arbitrul care a ajutat decisiv România în meciul cu Olanda din 2007, când tricolorii au câştigat cu 1-0 şi au obţinut ultima calificare la un turneu final, la Euro 2008. Atunci, brigada condusă de Vassaras a trecut cu vederea faptul că Dorin Goian a marcat din ofsaid.

Alexandru Deaconu, actualul şef al CCA, a anunţat că vrea să facă restructurări în lotul care conduce meciuri din prima ligă. "Este o altă pagină în cariera mea. Nu am apucat să port foarte multe discuţii cu foştii mei colegi. Încă echipa mea nu este finalizată, la începutul săptămânii viitoare vom prezenta noua echipă. Am de gând să aduc trei-patru arbitri tineri care să prindă experienţă. Loturile sunt supranumerice în acest moment. Sunt 39 de arbitri la Liga I, iar noi avem nevoie de un număr de 28-29 de arbitri. Vom vedea cum vom revizui listele", a spus Deaconu.

Mircea Sandu a pus tunurile pe Radu Petrescu, cel care a greşit grav la meciul FC Vaslui - Pandurii (0-0). Petrescu nu le-a dat un penalty clar oaspeţilor. "Rămân mut când sunt faze clare şi nu se iau măsuri. Radu Petrescu n-a acordat un penalty clar, la fel şi la Iaşi - Petrolul. Dacă Deaconu nu ia măsuri imediate, n-o să aibă câştig de cauză", a răbufnit "Naşul".