Mircea Lucescu: "Să mori pe teren e cel mai frumos lucru"

Mircea Lucescu: "Să mori pe teren e cel mai frumos lucru"

Antrenorul român Mircea Lucescu a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru "Gazeta Sporturilor", că nu s-a gândit nicio clipă la retragere şi că antrenorii de fotbal trăiesc de două ori mai intens decât oamenii normali.

"Să mori pe teren e cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui antrenor. Înseamnă că ai trecut prin absolut tot în viaţă acolo, în mijlocul luptei", a spus antrenorul în vârstă de 65 ani. Nici probemele de sănătate nu îl pot ţine pe Lucescu departe de gazon. "Nu ai timp de propriul corp, nici nu-l simţi, nu-l bagi în seamă. Momentele de pe gazon sunt extraordinar de intense", a adăugat tehnicianul lui Şahtior Doneţk pentru "gsp".

Mircea Lucescu antrenează deja de peste trei decenii, perioadă în care a pregătit zece echipe de club şi a fost selecţionerul echipei naţionale a Românei în perioada 1981-1986. Antrenorul câştigat campionatul cu Dinamo şi cu Rapid în România, cu Galatasaray şi cu Beşiktaş în Turcia şi cu Şahtior în Ucraina. Cea mai mare performanţă a sa a fost câştigarea Cupei UEFA în 2009, cu echipa ucraineană.

În acest moment, Lucescu este lider detaşat cu Şahtior în Ucraina şi este la un pas de calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Ne puteți urmări și pe Google News