Mircea Geoană, pe lista martorilor în dosarul „Voicu”

Mircea Geoană, pe lista martorilor în dosarul „Voicu”

Sunt așteptați să dea cu subsemnatul la DNA și Marian Oprișan, Manuela Mitrea și Maria Schutz.

Mircea Geoană ar urma să deschidă lista martorilor audiaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul de corupţie al lui Cătălin Voicu, susţin surse judiciare, preluate de Realitatea TV şi citate de NewsIn. Potrivit acestora, nu e însă sigurul lider al PSD care va da cu subsemnatul la DNA.

În perioada următoare, sunt aşteptaţi să dea declaraţii în faţa procurorilor şi Marian Oprişan, Manuela Mitrea şi Maria Schutz, social-democraţii fiind, potrivit stenogramelor din dosar, pomeniţi de Cătălin Voicu ca „beneficiari” ai serviciilor lui în privinţa problemelor cu justiţia.

Mircea Geoană şi Marian Oprişan au declarat ieri că nu au primit încă nicio citaţie de la DNA.      

Protecţia internă şi soacra Margareta Relaţia dintre Mircea Geoană şi Cătălin Voicu este una mai strânsă decât apare în transcripturile de la dosar, potrivit cărora senatorul PSD susţinea că, la cererea şefului său de partid, a fost nevoit să intervină pentru a-i rezolva Mariei Schutz problemele într-un dosar legat de falimentarea serelor Codlea.

Surse politice au declarat recent pentru EVZ că, în 2006, Geoană l-a prezentat pe Voicu liderilor PSD ca responsabil cu protecţia internă a partidului.

De asemenea, Voicu ar fi intervenit pentru rezolvarea problemelor soacrei lui Geoană, Margareta Costea, într-un dosar legat de obţinerea certificatului de revoluţionar.

În ceea ce o priveşte pe Manuela Mitrea, soţia lui Miron Mitrea, ea apare în stenograme ca beneficiară a serviciilor lui Voicu într-o cauză referitoare „la notariat”. Marian Oprişan este şi el menţionat de senatorul arestat, care susţine că este artizanul stră mutării dosarului acestuia de la Focşani la Cluj.

Cătălin Voicu a fost arestat săptămâna trecută, după ce, în prealabil, Senatul şi-a dat încuviinţarea în acest sens.

Potrivit referatului trimis la parlament şi citat de Mediafax, folosindu-se de funcţiile deţinute, Voicu „şi-a stabilit un cerc relaţional format din numeroşi judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie, care ocupau funcţii de conducere în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice la nivel central, demnitari, lideri politici, oameni de afaceri importanţi, intermediind între aceştia rezolvarea în afara cadrului legal a unor interese private vizând în principal actul de justiţie”.       

PROTEST

Decizia CSM, aşteptată mâine

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuţie, mâine, petiţia prin care 300 de judecători din toată ţara cer măsuri ferme în cazul magistraţilor puşi sub acuzare în dosare penale (plecând de la cazul judecătorilor Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la Curtea Supremă, anchetaţi în dosarul „Voicu”), dar şi modificarea regulilor concursului de numire în funcţii la cea mai importantă instanţă din ţară.

Și EVZ s-a alăturat acestui protest şi a adunat, în doar câteva zile, peste 300 de adeziuni (fie online, fie trimise la redacţie) ale cetăţenilor simpli care cer reformarea sistemului judiciar.

Ne puteți urmări și pe Google News