Mircea Dușa: USL va semna un protocol și cu minoritățile naționale

Mircea Dușa: USL va semna un protocol și cu minoritățile naționale

USL va semna, luni, un protocol cu minoritățile naționale în vederea susținerii Guvernului Ponta, a anunțat, astăzi, liderul deputaților PSD, Mircea Dușa, nominalizat să ocupe funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.

"În acest moment, avem deja 229 de parlamentari. Ne mai trebuie doar două voturi pentru a ajunge la votul regulamentar pe care Parlamentul trebuie să îl dea. Vă reamintesc că am semnat săptămâna trecută un protocol cu UNPR, care se angajează să susţină Guvernul condus de Victor Ponta. De asemenea, luni, la ora 9,45, vom semna un protocol şi cu grupul minorităţilor naţionale" a spus Mircea Duşa. Acesta a subliniat că reprezentanţii USL sunt deschişi şi faţă de o discuţie cu UDMR deoarece întotdeauna între grupurile parlamentare trebuie să existe un dialog.

Mircea Duşa a precizat că, în calitate de ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, doreşte să se revină la cutuma dezbaterilor parlamentare şi să se renunţe la practica "pumnului în gură".

"Această cutumă parlamentară a fost dusă în derizoriu în ultimii ani, când s-a folosit doar metoda pumnului în gură şi s-a renunţat la discuţiile parlamentare şi la dezbaterile în Parlament, mai ales la Camera Deputaţilor, pe proiectele de legi. Eu vreau, ca ministru pentru relaţia cu Parlamentul, să revenim la dezbaterea parlamentară şi la colaborarea între grupurile parlamentare", a mai spus Dușa.

Ne puteți urmări și pe Google News