Evenimentul Zilei > Justitie > Mircea Băsescu cere să fie judecat cu interdicţia de a părăsi ţara, nu judeţul Constanţa
Mircea Băsescu cere să fie judecat cu interdicţia de a părăsi ţara, nu judeţul Constanţa

Mircea Băsescu cere să fie judecat cu interdicţia de a părăsi ţara, nu judeţul Constanţa

Curtea de Apel Constanţa a analizat, astăzi, solicitarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână de modificarea a controlului judiciar cu interdicţia de a părăsi judeţul Constanţa, respectiv Bucureştiul, decise de Tribunal, cu aceeaşi măsură, dar fără a părăsi ţara. Mircea Băsescu este cercetat pentru trafic de influenţă, acuzat că ar fi primit 250 000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa de închisoare.

Mircea Băsescu a invocat nevoia de a părăsi judeţul Constanţa din cauza problemelor sale în afaceri. Fabrica sa din Agigea este în insolvenţă. „Mai am 14 tone de carne de pasăre, pe stoc, trebuie să mă duc în ţară să le vând, nu mă duc să stau pe scaun la Bucureşti”, a declarat el în instanţă. A două problemă, „pe care nu am vrut să o invoc până acum” ar fi situaţia sa medicală. Mircea Băsescu spune că în 2002 a fost operat pe cord deschis, la Fundeni, unde i s-au pus patru bypass-uri. „De mai bine de un an nu m-a văzut niciun medic. Dacă nu am murit în 13 ani, nu o să mor eu până la pronunţarea sentinţei, dar aş vrea să să mă vadă medicii care m-au operat” a spus el în instanţă.

Marian Căpăţână, judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, a spus la rândul lui că în urma măsurii arestului preventiv, şi la domiciliu, afacerile i-au fost distruse în proporţie de 95%. În cazul lui, măsura controlului judiciar cu interdicţia de a nu părăsi Capitala nu s-ar mai justifica pentru că toţi membrii familiei lui Bercea Mondial cu care ar fi în „relaţii conflictuale”, ar fi fost deja audiaţi. El a mai invocat faptul că mama sa are greutăţi mari din punct de vedere financiar şi, în plus, nu-şi poate vedea  copilul în vârstă de 2 ani. Cei doi inculpaţi au solicitat şi revocarea controlului judiciar. Procurorul DNA a cerut însă menţinerea deciziei Tribunalului Constanţa. Instanţa a rămas în pronunţare.