Evenimentul Zilei > Actualitate > Miracol de Crăciun. Întoarcerea lui Kilo, cățelul care a pus toată America pe jar
Miracol de Crăciun. Întoarcerea lui Kilo, cățelul care a pus toată America pe jar

Miracol de Crăciun. Întoarcerea lui Kilo, cățelul care a pus toată America pe jar

Un câine de asistență a fost găsit la două săptămâni de la dispariția sa, în urma unui accident pe autostrada Interstate 95 din Statele Unite. Voluntarii au instalat și camere activate de mișcare pentru a ajuta la salvarea lui Kilo.

Kilo a fost pierdut în urma acestui accident de mașină care a avut loc în urmă cu două săptămâni în statul Virginia, pe autostrada Interstate 95. Având o lungime de 3.101 kilometri, I-95, cum mai este denumită, este una din cele mai cunoscute autostrăzi, cea mai importantă și cea mai folosită din rețeaua Interstate Highways din SUA.

Andrew Breidenbach, un bărbat din regiunea Richmond, care suferă de sindrom de stres post traumatic, a declarat că patrupedul, pe nume Kilo, s-a „panicat” și a fugit, după ce a avut un accident de mașină, la 13 decembrie, în urma căruia mașina sa a fost distrusă, scrie Fox News.

Accidentul a avut loc în orașul Occoquan, în apropiere de Prince William Parkway, în direcția nord pe I-95. Occoquan se află la aproximativ 25 mile la sud de Washington DC.

Ann-Marie Thacker Johnson, care a ajutat la organizarea unei căutări masive pentru Kilo, a declarat pentru Inside Nova, un site de știri locale care acoperă nordul Virginiei, că voluntari au venit inclusiv din Maryland pentru a ajuta la găsirea câinelui.

Căutarea lui Kilo a durat aproape două săptămâni, voluntarii instalând camere care se activează la mișcare și scrutând zona. Unii au cerut ajutor și de la poliție.

Câinele a apărut în sfârșit pe o cameră de urmărire a unui voluntar, miercuri dimineața, nu departe de locul unde Andrew Breidenbach a avut accidental de mașină. În cele din urmă, Kilo a ajuns în brațele proprietarului său, în seara aceleiași zile, a scris Breidenbach pe contul său Facebook.

Salvatorii se temeau că patrupedul fusese lovit de un camion, dar în final s-a dovedit că acesta se află în stare bună de sănătate.

„Veterinarul a spus că Kilo pare să se descurce bine și are doar câteva zgârieturi minore”, a scris Breidenbach pe Facebook, miercuri. „Vom avea rezultatele analizelor sale de sânge mâine. A pierdut aproximativ 14 livre în ultimele zece zile, dar va face o recuperare completă”.

Într-o serie de postări pe Facebook, Breidenbach le-a mulțumit lui Ann-Marie Thacker Johnson și celorlalți voluntari, precum și mass-media locale pentru că au sensibilizat opinia publică și l-au adus pe Kilo acasă. Un frumos cadou înainte de Crăciun.

Foto: Facebook