Evenimentul Zilei > Justitie > Mioara Roman a scăpat de evacuare
Mioara Roman a scăpat de evacuare

Mioara Roman a scăpat de evacuare

Mioara Roman și fiica sa, Catinca Zilahy, nu vor fi evacuate, deocamdată, din locuința de protocol situată în cartierul Primăverii.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea formulată de Regia Autonomă Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Decizia acestei instanţe se adaugă unei alte hotărâri date de Judecătoria sectorului 1, care, de asemenea, decidea că cele două să nu fie evacuate din vilă, în ciuda datoriilor imense la plata chiriei. Cu toate acestea, procesul privind recuperarea datoriei continuă, următorul termen fiind stabilit peste două luni.

Pentru a recupera chiria pe ultimii trei ani care se ridică, alături de penalizări, la 350.000 de euro, Regia a deschis un proces prin care a cerut punerea sechestrului pe o vilă din Sinaia.

Fosta soţie a lui Petre Roman susţine că respectiva casă este în construcţie şi că nu este pe deplin proprietară, acesta apartinând şi fraţilor ei. Fără a avea dreptul de a locui într-o locuinţă de protocol, Mioara Roman se judecă cu Regia de doi ani. De trei ani a refuzat să mai plătească chiria care a fost majorată la preţul pieţei, prin ordonanţă de urgenţă.

Vila din Primăverii are o suprafaţă utilă de 219 metri pătraţi şi o grădină de 1800 metri pătraţi. Până în 2008, chiria pentru acest domeniu era de 81 dolari pe lună. Tot din 2008, aceasta a crescut la 8.900 de dolari pe lună.
Mioara Roman susţine că nu are de unde să plătească acestă chirie dintr-o pensie de 1.800 de lei pe lună.
Încă din 2008, judecătorii Curţii Constituţionale au declarat nule de drept toate contractele de închiriere care le permit demnitarilor să ocupe pentru sume modice casele de la stat, după împlinirea a 60 de zile de la eliberarea din funcţie.

Voi ce părere aveți?