Minorul E. Murat, de 16 ani, l-a călcat, sâmbătă dimineață, pe micuțul Memet cu un microbuz la volanul căruia se urcase fără a avea permis de conducere. Când rudele au sunat după ajutor au spus că băiatul a căzut din căruță și si-a spart capul. Singura grijă a comunității de țigani turci din Făurei a fost, apoi, să dezinformeze autoritățile pentru a-l face scăpat pe tânăr. Cel puțin 15 bărbați au amenințat echipa EVZ și TVR cu bătaia dacă nu pleacă din sat. A fost nevoie de intervenția poliției pentru liniștirea spiritelor. A fost greu pentru polițiști și pentru procurorul de caz să dovedească, de fapt, că de vină pentru moartea copilului a fost adolescentul. 

Făurei, un sat care aparține de Băneasa, din sudul judetului Constanta, pare să aibă propriile legi. Este locuit numai de țigani turci care nu dau socoteală nimănui. De multe ori, nici măcar oamenilor legii. Sunt aproape 1500 de locuitori, cei mai mulți fără loc de muncă. Bărbații sunt plecați în vestul Europei, la cerșit sau furat, spun localnicii din Băneasa. Înmormîntarea copilului a întârziat, duminică, din cauza unor rude care veneau din Germania. Satul este plin de mașini cu numere de Bulgaria, conduse cu viteză de minori și bărbați, mulți neștiind să scrie și să citească. Toți vorbesc turcește. 

Deși, duminică, polițiștii au reușit să probeze că  E. Murat este autorul accidentului care a dus la moartea băiatului de 3 ani, el fiind chiar și audiat, tânărul a fost reținut, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, abia ieri după amiază. Faptele pentru care a fost arestat preventiv pe 30 de zile, în această după amiază, sunt ucidere din culpă, conducere fără permis și fuga de a locul faptei. Zeci de rude ale autorului faptei, bărbați, femei și copii din comunitate, au  așteptat decizia instanței în sala de ședință precum și în fața judecătoriei Medgidia. Pentru a preveni orice incident au fost supravegheați, cu atenție, de jandarmi.