Marcel Vela a făcut aceste precizări într-o intervenție la România TV, precizând că jurnaliștii postului nu sunt vizați de dosare penale și nici nu sunt amenințați.

„Este greşit, nu au jurnaliştii nici o problemă cu aceste dosare, cu aceste cercetări până la urmă, având în vedere că dosarele se instrumentează de către parchet. Nici nu au fost ameninţaţi jurnaliştii. Pur şi simplu, este o suspiciune de intoxicare a mai multor jurnalişti de la mai multe televiziuni, şi nu vreau să dau exemplu, dar chiar dumneavoastră aminteaţi de ştirea cu colega noastră anunţată decedată”, a declarat Marcel Vela.

El a precizat că cei ce transmit informații false nu o fac întâmplător, ci urmărind anumite interese, să provoace panică sau să destabilizeze situația:

„Suntem siguri că ele nu sunt întâmplătoare aceste informaţii pe surse date spre jurnalişti, în sensul în care jurnaliştii, din dorinţa de a avea o premieră, un breaking news, le iau poate fără să le analizeze din mai multe surse, să confrunte şi situaţia reală de la instituţii sau chiar de la Grupul de Comunicare Strategică, şi în acest sens, pentru că panica, ştirile false fac foarte rău într-o situaţie de urgenţă, când fiecare instituţie, fiecare medic, fiecare poliţist, fiecare jurnalist este parte într-un efort naţional alături de toţi compatrioţii, să trecem cu bine peste această criză, şi cei care vor să destabilizeze să profite, până la urmă, de această situaţie neplăcută prin care trece toată România trebuie găsiţi şi stopaţi, în sensul în care să nu mai dea ştiri pe surse, ştiri false, nu am nimic cu ştirile pe surse în general”, a mai spus Marcel Vela.

Conducerea redacției România TV a anunțat că mai mulți jurnaliști sunt cercetați de DIICOT pentru că au dezvăluit cazul de la Spitalul Gerota.