Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Predoiu: ”Corupţia a devenit o activitate riscantă”
Ministrul Predoiu: ”Corupţia a devenit o activitate riscantă”

Ministrul Predoiu: ”Corupţia a devenit o activitate riscantă”

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, că este foarte importantă prevenirea faptelor de corupţie, nu numai combaterea lor. El a arătat că va propune Guvernului adoptarea unui document strategic privind combaterea corupţiei la nivel naţional, care va pune accent pe corelarea politicilor între instituţii şi pe prevenire.

”Voi propune Guvernului adoptarea unui document strategic privind combaterea corupţiei la nivel naţional care a fost lansat în dezbatere publică în urmă cu mai multe luni”, a declarat Cătălin Predoiu. Demnitarul a arătat că acest document a fost elaborat cu sprijinul unui colectiv de experţi în combaterea problemelor de corupţie. ”Este foarte important să prevenim cazurile de corupţie, nu numai să le combatem. Orice caz de corupţie chiar dacă este descoperit, investigat şi în final condamnat de justiţie reflectă de fapt un eşec al funcţionării”, a completat Predoiu.
Cultura legii
În aceeaşi notă, ministrul Justiţiei a arătat că în România corupţia a devenit, ”graţie eforturilor instituţiilor anticorupţie, o activitate riscantă”. ”Avem deja instituţii pe care partenerii noştri europeni le consideră specializate şi cu un palmares pozitiv şi constant de mai bine de patru – cinci ani de zile. Mă refer la DNA şi mai recent la ANI”, a arătat Predoiu. El a militat pentru schimbarea ”culturii nerespectării legii într-o cultură a respectării legii”, arătând că în acest moment există o ”lipsă de complexe a instituţiilor anticorupţie în ceea ce priveşte investigarea şi anchetarea unor membri ai puterii judecătoreşti, ceea ce este un semnal că nimeni nu este mai presus de lege”.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: