Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe, a fost suspendat, ieri, după ce un pacient a murit duminică, fiind trimis de la Urgenţă către Secţia de Psihiatrie, pentru motivul că ar fi fost beat.
Conform autopsiei, pacientul avea alcoolemie zero în momentul decesului, iar cauzele principale au fost probleme cardiace sau pulmonare.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, în urma întrunirii Comisiei de disciplină în cazul deceselor, să îl suspende până la finalizarea anchetei.

Medicul este recidivist şi va fi anchetat de o comsie a Ministerului Sănătăţii
În acest caz, medicul a mai fost implicat într-un astlfel de incident, în anul 2009. Atunci, el a fost sancţionat prin desfacerea contractului de muncă.

Decizia Ministerului de a ancheta cazul vine în urma rapoartelor întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Olt şi conducerii Spitalului Judeţean Slatina, care evidenţiază noi deficienţe în activitatea medicului respectiv, se menţionează într-un comunicat de presă al ministerului.

Din echipa de control va face, pe lângă medici specialişti în medicina de urgenţă, şi un jurist. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat autorităţilor locale în administrarea căreia se află unitatea medicală, precum şi Colegiului Medicilor din România să desemneze câte un reprezentant care să facă parte din această echipă.