Evenimentul ZileiActualitateMinisterul Dezvoltării, contracte de sute de milioane de lei pentru cumpărarea ambulanțelor. Câte mașini au fost aduse

Ministerul Dezvoltării, contracte de sute de milioane de lei pentru cumpărarea ambulanțelor. Câte mașini au fost aduse

Ministerul Dezvoltării, contracte de sute de milioane de lei pentru cumpărarea ambulanțelor. Câte mașini au fost aduse
Ministerul Dezvoltării a transmis că achiziţionează 1,358 de ambulanțe noi cu fonduri europene. Contractele ajung la o valoare de 560 miloane de lei.

Ministerul Dezvoltării achiziționează ambulante noi fonduri europene. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat, luni, şapte contracte adiţionale, în valoare totală de aproximativ 559 milioane de lei, prin care se vor achiziționa 1.358 de vehicule medicale prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Proiectele, în valoare totală de 558.903.141,45 lei, vizează îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale în toate regiunile şi au ca beneficiar principal Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene din regiunile respective.

Cele 7 acte adiţionale au fost încheiate la solicitarea IGSU pentru achiziţia a 1.358 de vehicule medicale. Au fost recepţionate 1.122 de ambulanţe, dintre care 120 de autospeciale pentru transport victime multiple, 375 de ambulanţe cu dotări avansate, 505 ambulanţe cu dotări avansate care pot accesa zonele fără drum, greu de accesat şi 122 ambulanţe cu dotări înalte pentru pacienţi care necesită resuscitare sau terapie intensivă”, se arată într-un comunicat al MDLPA.

Ministerul Dezvoltării achiziționează ambulanțe noi fonduri europene. Finanțarea, asigurată prin Axa prioritară 8

Sursa citată adaugă că urmează a fi achiziţionate „alte 236 de autospeciale medicale”, între care vor fi „autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe pentru transport nou-născuţi în stare critică, ambulanţe pentru acces în zone foarte greu accesibile, unităţi de suport pentru accidente colective, ambulanţe specializate pentru pacienţi cu risc biologic şi 5 posturi medicale mobile”.

MDLPA menţionează că finanţarea proiectelor este asigurată prin Axa prioritară 8 („Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”), Priorităţile de investiţii 8.1 („Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de colectivităţile locale) şi 8.2b (Ambulanţe).

CITEȘTE ȘI  A luat amendă pentru că a sunat la 112 să reclame că este un restaurant deschis. Ce a pățit un bărbat din Suceava


Accesează: