Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a semnat ordinul prin care anulează procedura de reorganizare a instituției pe care o conduce.

„(…) se revocă toate procedurile începute și măsurile dispuse în aplicarea prevederilor art.9 și art. 19 din Hotărârea Guvernului nr.355/2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, se arată în ordinul semnat de ministrul Ion Ștefan.

Practic, ministrul Dezvoltării recunoaște că demersul său, în urma căruia ar fi rămas fără slujbe câteva sute de funcționari, a eșuat. De altfel, un prim pas în direcția anulării procesului de restructurare a fost făcut încă de săptămâna trecută, când au fost anulate concursurile pentru ocuparea posturilor din minister, precum și preavizele primite funcționari.

Inițiată la sfârșitul lunii mai, procedura de reorganizare a Ministerului dezvoltării a generat numeroase proteste în rândul funcționarilor care au reclamat că au fost disponibilizați de pe o zi pe alta. Sindicatele funcționarilor l-au acuzat pe Ion Ștefan că dorește să-și promoveze, pe locurile rămase vacante, apropiații și colegii din partid.

Ministrul a negat toate aceste acuzații spunând la examenele vor fi organizate transparent, iar cei care vor avea dreptul să participe vor fi doar angajați ai instituțiilor vizate de restructurare:

„Am hotărât reducerea cu 40% a echipei politice, adică secretari de stat, subsecretari, iar posturile de conducere au fost reduse cu 35%, vom avea mai puține posturi de conducere, iar numărul de angajați, se va reduce cu 25-30%, un număr mai mic. Ceea ce propunem noi prin restructurare aduce beneficiu cetățenilor, nu am făcut asta pentru a proteja sau a mă răzbuna pe un salariat sau altul, nu îi cunosc, nu am angajat pe nimeni în acest minister”.

Măsurile propuse de ministru au fost contestate și la nivelul Parlamentului unde majoritatea PSD a solicitat audierea ministrului pe tema restructurării. Ion Ștefan a evitat întâlnirea cu parlamentarii comisiei de muncă și protecție socială, transmițând vorbă că este bolnav și nu se poate prezenta.

 

Cum a evitat ministrul Ștefan atacurile din ziua moțiunii. Trucul e folosit și de școlari

Toate tunurile pe Guvernul Orban. PSD a mai luat în vizor doi miniștri liberali