Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Culturii cere despagubiri in dosarul „Comorile dacice”

Ministerul Culturii cere despagubiri in dosarul „Comorile dacice”

Ministerul Culturii a cerut, la sfarsitul saptamanii trecute, instantei de la Tribunalul Hunedoara, despagubiri de 6,57 milioane de euro pentru traficarea bratarilor dacice din Muntii Orastiei.

Initial, ministerul solicitase 1,5 milioane de euro. Aceasta este prima sedinta de judecata din acest an in dosarul „Comorile dacice”, dupa doua amanari consecutive de la sfarsitul anului trecut, cand a lipsit dosarul de fond. Aparatorii inculpatilor au cerut ca audierea martorilor sa nu mai aiba loc, insa judecatorul Cristina Buzducean a hotarat ca martorii sa fie audiati si a anuntat ca pretentia Ministerului Culturii s-a majorat.

Referitor la acest lucru, aparatorii celor sase inculpati prezenti dintre cei 13 citati au cerut ca statul roman sa depuna la dosar acte care sa justifice aceasta majorare si documente care sa dovedeasca clar ca obiectele traficate fac parte din patrimoniul national. Inculpatii din dosarul „Comorile dacice” sunt acuzati ca au traficat 15 bratari dacice din aur, gasite in Muntii Orastiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: