Noul Mini, mașina generației Facebook

Noul Mini, mașina generației Facebook

Gama Mini – hatchback, Clubman și Cabrio – optimizată estetic și tehnic va fi lansată, în septembrie, cu o funcție opțională care permite citirea mesajelor primite pe celebra rețea de socializare.

Modelele Mini hatchback, Clubman și Cabrio cu facelift vor fi disponibile din 18 septembrie, a anunțat producătorul auto britanic deținut de BMW.

Cele trei modele, optimizate estetic și tehnic, vor etala câteva modificări de design și vor oferi o selecţie nouă de versiuni turbodiesel, dar şi de dotări inovatoare.

Cea mai ieftină versiune din gamă va fi Mini One (hatchback) 1.6 – 75 CP Aceasta va costa 16.678 de euro cu TVA inclusă. Prețurile urmează o plajă largă, până la Mini John Cooper Works Cabrio 1.6 – 211 CP: 34.720 de euro cu TVA inclusă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai consistente modificări aduse gamei care trebuie să stăvilească asaltul dat de modele mai noi precum Alfa Romeo MiTo sau Audi A1, pot fi identificate la nivelul motorizărilor – toate Euro 5.

Noul MINI One D (1.6 – 90 CP) şi noul MINI Cooper D (1.6 – 112 CP) se laudă cu un consumul mediu de motorină dintre cele mai scăzute – 3,8 l/100 km – şi cu un nivel al emisiilor de dioxid de carbon demn de un autoturism cu propulsie hibridă: numai 99 g/km.

Pentru prima oară în istoria Mini, versiunea Cabrio va fi disponibilă împreună cu un motor turbodiesel. Facebook și Twitter în automobil

Generația Facebook şi Twitter va aprecia pachetul ”entertainment şi comunicare”, care include funcţiile inovatoare ”Mini Connected”.

Potrivit producătorului, ”Mini Connected” se bazează pe o premiră nivel mondial. Aceasta permite integrarea unui terminal GSM Apple iPhone (în slotul special amenajat din cotiera față) și operarea funcțiilor de telefonie, player muzical şi online prin intermediul unui joystick, cu ajutorul tastelor de pe volan şi a display-ului încastrat în interiorul uriașului vitezometru de pe consola centrală.

O aplicaţie disponibilă la Apple App Store permite utilizatorilor să primească mesajele de pe Facebook şi Twitter atunci când sunt în mașină, afişarea pe ecranul de la bord şi citirea prin intermediul funcţiei opţionale de redare vocală.

Aplicaţia vine şi cu funcţia ”Web radio”, capacitatea de recepţionare a fluxurilor de ştiri RSS, utilizarea pachetului pentru căutare locală Google şi servicii Google Send to Car.

O altă premieră în gama Mini este reprezentată de farurile adaptive, disponibile în combinaţie cu luminile opționale cu tehnologie Xenon (pentru faza scurtă și faza lungă). Această tehnologie permite farurilor să urmeze trasa virajelor și să asigure iluminarea optimă a suprafeţei drumului. Countryman, primul crossover Mini Tot în toamna aceasta va debuta și modelul Mini Countryman, primul crossover din istoria mărcii britanice deținute de BMW.

Gama Mini Countryman (o alternativă premium pentru modele precum Fiat Sedici, Toyota Urban Cruiser sau Skoda Yeti) va avea un preț minim de listă (cu TVA inclusă) de 21.142 de euro – pentru Mini One Countryman 1.6 – 98 CP.

Cea mai scumpă versiune, Mini Cooper S ALL4 (cu tracțiune integrală) 1.6 – 184 CP, va costa 29.884 de euro cu TVA.