Minculescu va fi operat mâine

Minculescu va fi operat mâine

Impresarul trupei Iris, Cosmin Nicoară, a precizat, pentru "Adevărul", că operaţia de transplant de ficat a solistului formaţiei va avea loc mâine, „începând cu orele dimineţii”, în Germania.

Medicul anestezist Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timiş, a declarat că Minculescu va intra, mâine dimineaţă, în operaţie, iar intervenţia ar putea dura 6-7 ore şi se va desfăşura în acelaşi timp cu prelevarea porţiunii de ficat de la soţia lui. Specialiştii estimează că de la soţia lui Cristi Minculescu ar putea fi prelevată o porţiune de ficat echivalentă cu 0,8 la sută din greutatea corporală a primitorului.

Săndesc a plecat astăzi, în jurul prânzului, spre spitalul din Regensburg, şi urmează să facă parte din echipa de medici care va participa la intervenţia chirurgicală a solistului.

Cristi Minculescu se află în Germania încă de joi dimineaţa, unde a ajuns după mai mult de o lună de aşteptare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul Sănătăţii va plăti costul intervenţiei, adică aproximativ 47.000 de euro.

Cristi Minculescu suferă de o boală polichistică hepatoacută, afecţiune moştenită de la tatăl său, care nu poate fi tratată decât printr-un transplant. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

Ştire actualizată la ora 20:45