"Milk" şi "Slumdog Millionaire", premiate de scenariştii americani

"Milk" şi "Slumdog Millionaire", premiate de scenariştii americani

"Milk-Preţul curajului" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original şi "Slumdog Millionaire" pe acela pentru cel mai bun scenariu adaptat, în cadrul premiilor Sindicatului scenariştilor americani (Writers' Guild Awards), anunţate simultan în două oraşe americane, potrivit Variety.com.

Distincţia pentru cel mai bun scenariu original, care relatează povestea politicianului Harvey Milk, a fost ridicat de Dustin Lance Black, iar premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat i-a fost înmânat scenaristului peliculei "Slumdog Millionaire", Simon Beaufoy.

La categoria "cel mai bun scenariu original" au mai concurat:

  • "Vicky Christina Barcelona"
  • "The Visitor"
  • "Citeşte şi arde / Burn after Reading"
  • "The Wrestler"

Concurenţii lui "Slumdog Millionaire" au fost:

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Ari Folman a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu pentru film documentar, pentru "Vals cu Bashir / Waltz with Bashir", în timp ce "30 Rock" a câştigat premiile pentru cel mai bun serial tv şi cel mai bun episod dintr-un serial tv.

"The Simpsons", cel mai bun serial de animaţie

Alte premii pentru televiziune au revenit producţiilor "Mad Men" - cel mai bun serial, dramă, "In Treatment"- cel mai bun serial nou, "Braking Bad" pentru cel mai bun episod, dramă şi "The Simpsons"- cel mai bun serial de animaţie. Alte seriale premiate au mai fost "Recount" şi "John Adams".

  •  "Milk-Preţul curajului " şi "Slumdog Millionaire" sunt, de asemenea, nominalizate la premiile Oscar, la categoriile "cel mai bun scenariu original" şi, respectiv, "cel mai bun scenariu adaptat". 
  • "SLUMDOG MILLIONAIRE" a câştigat deja, pe 11 ianuarie, patru premii Globul de aur, printre care şi cel la categoria "cel mai bun film", şi a obţinut 10 nominalizări la premiile Oscar. Principalul lui concurent, filmul "Strania poveste a lui Benjamin Button", a obţinut 13 nominalizări la premiile OSCAR.

Nouă dintre câştigătorii premiului pentru cel mai bun scenariu original au obţinut, în ultimii 14 ani, distincţia echivalentă la Oscaruri, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, acordat de către Sindicatul scenariştilor americani, a coincis cu Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat de zece ori în aceeaşi perioadă de timp.

  • Ceremoniile de decernare a premiilor au avut loc simultan la Los Angeles şi New York, la Century Plaza şi Hudson Theater. Anul trecut, ceremonia de acordare a acestor premii a fost anulată din cauza grevei scenariştilor.

    "MILK"

"SLUMDOG MILLIONAIRE"