Evenimentul Zilei > Actualitate > Milioane de lei destinate sportului au dispărut cu girul aleșilor generali
Milioane de lei destinate sportului au dispărut cu girul aleșilor generali

Milioane de lei destinate sportului au dispărut cu girul aleșilor generali

Inspectorii Curții de Conturi au constat că din vistieria Clubului Sportiv Municipal București au fost achitați ilegal 3,45 de milioane de lei. Procurorii au demarat o anchetă

 Din banii destinați pentru a se organiza competiții sportive pentru copiii bucureșteni, dar și pentru a susține performanța sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, s-au finanțat evenimente care nici măcar nu au avut loc și s-au cumpărat echipamente la suprapreț.
EVZ a avut dreptate
Astfel, după ce EVZ a dezvăluit în exclusivitate, în ianuarie 2013, că la CSM se plătesc competiții sportive fictive, dând și un exemplu concret: 12 miliarde de lei vechi pentru un concurs de șah care nu a avut loc, a venit rândul inspectorilor de la Curtea de Conturi să constate că banii de la Club nu sunt gestionați cum trebuie.

  • EXCLUSIV EVZ. CSM Bucureşti, desfiinţat după ce a fost devalizat. Concurs de sah de lux și fictiv

Potrivit unui raport finalizat recent de aceștia, alte 3,4 milioane de lei au fost achitate pentru cheltuieli care în realitatea nu au fost făcute. În acest sens, inspectorii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, iar DNA a demarat o anchetă.
Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a explicat că, după dezvăluirile EVZ, la club se află în desfăşurare cinci anchete. Potrivit legii, CSM București este subordonat Consiliului General al Capitalei, aleșii fiind cei care îi pot chema pe șefii Clubului să explice, periodic, ce cheltuieli se fac, iar din Consiliul de Administrație al instituției fac parte și aleșii generali.
Mingi și echipamente fără număr
În ultimii doi ani, consilierii au alocat sute de mii de euro pentru secțiile de juniori care nici măcar nu erau înființate. La început, s-au alocat 250.000 de euro, după – încă 250.000 de euro pentru secția de baschet – juniori, apoi încă 500.000 de euro.
Potrivit surselor EVZ, la clubul sportiv s-au achiziționat cantități „uriașe” de echipamente și mingi, iar sportivii ar fi mâncat la restaurante scumpe. „Acum, activitatea celor care au condus Clubul în ultimii trei ani a intrat în vizorul DNA și al Corpului de Control al Premierului”, au mai precizat surse EVZ.
12 miliarde de lei vechi s-au achitat pentru un concurs fictiv de șah pentru seniori, care ar fi durat patru zile

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: